Gemeente IJsselstein


Certificaten IJsselstein Werkt uitgereikt
woensdag, 10 mei 2006 - 16:43 CET

Drie deelnemers aan het project IJsselstein Werkt hebben donderdag 4 mei een certificaat gekregen uit handen van wethouder Van Kranenburg.

Ondertekening van de certificaten Zij krijgen het certificaat omdat zij na een korte vakgerichte opleiding in groen en recycling nu al werkervaring gaan opdoen.

Na leren komt werken
De deelnemers zijn multifunctioneel inzetbaar en gaan het geleerde in de praktijk brengen bij Groene Hart. Als alles goed gaat, krijgen ze over een aantal maanden een contract bij deze werkgever. Een prestatie om trots op te zijn na een zeer langdurige werkloosheid (vijf tot tien jaar).

IJsselstein Werkt een succes
De drie deelnemers die aan 'IJsselstein Werkt' deelnamen, ontvangen uit handen van wethouder Van Kranenburg het certificaat Daarmee is weer een onderdeel van IJsselstein Werkt een succes geworden. Van 1 juli tot 31 december 2005 vond het project IJsselstein Werkt plaats. Doelen van het project waren het vervullen van vacatures bij met name IJsselsteinse bedrijven door bijstandscliënten, het beperken van de lasten van de bijstandsuitkeringen en het sneller en effectiever reïntegreren van bijstandscliënten.
De gemeenteraad heeft op 27 april jl. besloten dat IJsselstein Werkt een structurele manier wordt om bijstandscliënten te integreren.