Gemeente 's-Hertogenbosch

10-05-2006
Adviescommissie Wmo
Sinds januari 2005 heeft 's-Hertogenbosch een Adviescommissie Wmo. Deze is ontstaan toen de discussie over het invoeren van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) startte. Afgelopen jaar heeft de commissie vooral gepraat over de gevolgen van het invoeren van deze nieuwe wet en de wijze waarop de gemeente de wet wil invoeren. De adviescommissie is betrokken bij verschillende onderdelen van de Wmo, zoals huishoudelijke verzorging, één loket waar mensen met vragen terecht kunnen over wonen, welzijn en zorg en de ondersteuning van vrijwilligers en mantelzorgers. Inmiddels heeft de adviescommissie haar visie op het invoeren van onderdelen van de Wmo neergelegd bij de gemeente en zijn haar adviezen meegenomen bij het verder uitwerken van de wet.

Momenteel is de adviescommissie bezig met het verkrijgen van een formele status. Hiermee moet duidelijk worden vastgelegd op welke wijze de commissie het gemeentebestuur gaat adviseren.

Deze commissie bestaat momenteel uit negen leden, die steeds een achterban vertegenwoordigen.

Adviescommissie WMO
V.l.n.r.: mw. R. Kapteijns (ondersteuning adviescommissie Wmo), J. Gommers (Stichting Door en Voor), mw. V. van Kol (Centrale cliëntenraad Novadic-Kentron), G. Bömer (Stichting Door en Voor), mw. V. Schreurs (Seniorenraad), L. Soumete (Cliëntenraad Wet Werk en Bijstand), J. van den Berg (Seniorenraad), J. Westerlaken (Huurdersplatform), J. van den Dungen (voorzitter adviescommissie Wmo), H. Bergkamp (Gehandicapten Platform). Niet op de foto: C. de Bodt (LOC 's-Hertogenbosch) en R. Maduro (Stichting Palet).