Gemeente Apeldoorn

Verzamelpersbericht week 19

Benoeming leden Algemeen Bestuur Felua-groep
Burgemeester en wethouders van Apeldoorn hebben de heren J.W. Ludwig, H. van de Berge, A. Tonca en A.H.M. Kunneman (allen namens de gemeenteraad) benoemd als lid van het Algemeen Bestuur van van de Felua-groep. Namens het college van b&w is J.C.G. Wegman benoemd. De Felua-groep voert op basis van een gemeenschappelijke regeling de Wet Sociale Werkvoorziening uit voor de gemeenten Epe, Heerde en Apeldoorn. Het bestuur wordt gevormd uit raadsleden en collegeleden van de deelnemende gemeenten.

Nieuw lid Cultuurhistorische adviescommissie
Begin dit jaar werd de wens uitgesproken de Cultuurhistorische adviescommissie uit te breiden met een zesde lid. Dit vanwege het feit dat met name de archeologische deskundigheid niet vertegenwoordigd was en dat dit aspect daardoor onderbelicht bleef. Voor de functie van deskundig lid op het vakgebied archeologie is de heer drs. R.W. Brandt uit Amsterdam benoemd. De heer Brandt is directeur van het Archeologisch Dienstencentrum en voorzitter van het College van Deskundigen Archeologie. Verder heeft hij zijn sporen verdiend bij (veld)werkzaamheden in binnen- en buitenland.

Nieuwsbrief Kanaalzone
Voor de Kanaalzone verschijnt regelmatig een nieuwsbrief. In de nieuwste editie is onder andere aandacht voor de Apeldoornse Sluis die in oude glorie is hersteld, de gemeente die bedrijven in de Kanaalzone op verschillende terreinen faciliteert en de Grift die weer bovengronds wordt gehaald.
De meest recente editie is onlangs huis-aan-huis verspreid bij bewoners en bedrijven in het gebied. Inwoners die zich willen abonneren op de nieuwsbrief, kunnen contact opnemen met de gemeente Apeldoorn, Projectbureau Kanaalzone, Postbus 9033, 7300 ES Apeldoorn. Bellen kan ook: (055) 580 21 20. De nieuwsbrief staat ook op de website van de gemeente: www.apeldoorn.nl/kanaalzone, bij Actueel.

Voor het laatst bijgewerkt op: 10-mei-2006 04:11