KPN NV

Den Haag, 10-05-2006

KPN introduceert professionele e-maildienst voor ondernemers

KPN heeft vandaag een nieuwe professionele e-maildienst geïntroduceerd: Exchange Online. Met deze dienst, die gebaseerd is op de Microsoft® Solution voor Hosted Messaging en Collaboration, hebben ondernemers zowel op kantoor als onderweg toegang tot e-mail en bijbehorende onderdelen, zoals agenda, contactpersonen en taken. Exchange Online wordt volledig beheerd door KPN en stelt ondernemingen in staat efficiënter te communiceren, waardoor hun overheadkosten afnemen en hun medewerkers bedrijfskritieke informatie kunnen raadplegen waar en wanneer dat nodig is. Exchange Online bouwt verder op het succes van Exact Online, de online oplossing die KPN eerder dit jaar introduceerde.
KPN verwacht later dit jaar nog meer online diensten op de markt te brengen.

Exchange Online biedt klanten de mogelijkheid toegang te krijgen tot belangrijke informatie, zowel op kantoor als onderweg, vanaf verschillende apparaten. De oplossing werkt vanaf een pc of laptop, een aangesloten PDA of Windows Mobile Smartphone. Daar waar klanten beschikken over een internetaansluiting hebben ze moeiteloos toegang tot hun e-mail, kunnen ze hun agenda real-time bijwerken en hebben ze bovendien toegang tot andere bedrijfsapplicaties. Deze dienst is met name bedoeld voor ondernemingen met vijf of meer medewerkers.

Efficiënt werken
Exchange Online biedt ondernemingen een simpel en professioneel e-mailsysteem dat overal kan worden gebruikt. Hierdoor neemt de productiviteit toe en, omdat het om een dienst op afstand gaat, hoeft u geen software te installeren en heeft u geen administratieve rompslomp. Daarnaast kunt u al naar gelang uw onderneming in omvang toe- of afneemt eenvoudig meer of minder medewerkers toegang verlenen tot de bedrijfsinformatie. Ondernemingen zijn verzekerd van veiligheid en professionele administratie aangezien het beheer van de dienst volledig in handen is van KPN. Exchange Online is al beschikbaar voor EUR 9,95 per gebruiker per maand. U hoeft niets vooruit te betalen en er komen geen aanloopkosten aan te pas.

KPN en Microsoft bundelen hun krachten KPN en Microsoft werken nauw samen aan de levering van communicatiemiddelen die zijn toegespitst op kleine ondernemingen zonder eigen IT-afdeling. Deze ondernemingen kunnen nu ook profiteren van dezelfde mogelijkheden als grote ondernemingen die gebruikmaken van Exchange Server 2003.

Samenwerking
Henjo Groenewegen, directeur Zakelijke Markt van KPN: `We zijn erg blij met onze samenwerking met Microsoft. Met Exchange Online houden we ons aan onze belofte online applicaties te leveren aan al onze zakelijke klanten. Samenwerken met een toonaangevend IT-bedrijf als Microsoft is van groot strategisch belang voor het behalen van dit doel.'

Maria Martinez, corporate vice president van de Communications Sector van Microsoft: `KPN is een strategische partner voor het leveren van Microsoft-oplossingen. De introductie van Exchange Online is een belangrijke nieuwe stap richting het bieden van een breed scala aan diensten voor het midden- en kleinbedrijf. Met de Microsoft Solution voor Hosted Messaging en Collaboration versie 3.5 beschikken kleine ondernemingen eenvoudig en tegen lage kosten over dezelfde volwaardige en uitstekende e-mail- en andere diensten als grote ondernemingen, dankzij de samenwerking met KPN.'

Kijk voor meer informatie over Exchange Online op www.kpn.com, zoekwoord `Exchange Online'.