Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 2 mei 2006

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 25 april 2006. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Verzoek van het bestuur van de Coöperatieve Aankoopvereniging Ámstel- en Vechtstreek U.A. om toestemming om tuincentrum Abcoude gelegen aan de Amsterdamsestraatweg 38 te Abcoude voor publiek open te mogen stellen op de feestdagen 2e Paasdag en 2e Pinksterdag en 2e en 3e zondag van de maand december.
Toelichting:
Het bestuur van de Coöperatieve Aankoopvereniging Amstel- en Vechtstreek U.A. vraagt toestemming om tuincentrum Abcoude gelegen aan de Amsterdamsestraatweg 38 te Abcoude voor publiek open te mogen stellen op 2e Paasdag en 2e Pinksterdag en de zondagen 10 en 17 december 2006. Ingevolge artikel 5 van de Verordening winkeltijden Abcoude 1996 gelden de verboden in artikel 2, eerste lid onder a en b van de Winkeltijdenwet niet op ten hoogste twaalf, door het college van burgemeester en wethouders aan te wijzen, zon- en feestdagen per kalenderjaar. Ingevolge het 2e lid van artikel 5 geldt deze bevoegdheid voor elk deel van de gemeente afzonderlijk. Voorgesteld wordt om jaarlijks 2e Paasdag en 2e Pinksterdag en de 2e en 3e zondag van de maand december aan te wijzen als koopzondagen voor de gemeente Abcoude. Dit betekent dat alle winkels in de gemeente Abcoude op voornoemde feestdagen en zondagen voor publiek open mogen. Ambtelijk advies:
De feestdagen 2e Paasdag en 2e Pinksterdag en de 2e en 3e zondag van de maand december van ieder jaar ingevolge artikel 5 van de Verordening winkeltijden Abcoude 1996 aanwijzen als koopzondagen voor de winkels in de gemeente Abcoude onder de voorwaarde dat de winkels op 2e Paasdag en 2e Pinksterdag van 10.00 tot uiterlijk 17.00 uur en op de 2e en 3e zondag van de maand december van 12.00 tot uiterlijk 17.00 uur voor het publiek geopend mogen zijn. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Rampenbestrijdingsplan Amsterdam Rijnkanaal. Toelichting:
Het Amsterdam Rijnkanaal is voor een deel gelegen in de gemeente Abcoude. Een mogelijke ramp met gevolgen voor Abcoude als gevolg van een gebeurtenis op het Amsterdam Rijnkanaal zijn naar aard, omvang en gevolgen voorzienbaar en realistich. Hierdoor is het wettelijk verplicht een rampenbestrijdingsplan op te stellen waarin het geheel van de bij de ramp te treffen maatregelen is opgenomen. In dit rampenbestrijdingsplan zijn vier scenario's uitgewerkt te weten: dispersie toxische wolk, emmissie brandbare vloeistof, aquatoxische verontreiniging oppervlaktewater en aanvaring passagiersschip.
Ambtelijk advies:
Ter kennisname aannemen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


4. Aanpassing crisisbeheersingsplan.
Toelichting:
Naar aanleiding van de brief van het College van Gedeputeerde Staten d.d. 31 januari 2006 en het daaraan voorafgaand ambtelijk overleg tussen de heer Stafleu (kabinet cvdK) en de heer Richter (ARB/Integrale Veiligheid Abcoude) is het crisisbeheersingsplan aangepast en aangevuld. De aanpassing heeft met name betrekking op deel één van het crisisbeheersingsplan en de als bijlage bij deel één gevoegde risico invantarisatie en evaluatie. Dit aangepaste deel is ter toetsing aangeboden aan het College van Gedeputeerde Staten.
Ambtelijk advies:
Ter kennisname aannemen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Verlenen gebruiksvergunning Protestantse Kerk i.o. Ambtelijk advies:
Besluiten om de Protestantse Kerk i.o. gelegen aan het Kerkplein 45 te Abcoude een gebruiksvergunning brandveiligheid te verlenen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvraag lichte bouwvergunning voor het gedeeltelijk vernieuwen van ramen en kozijnen van een woning, het renoveren van een dakkapel voor en het plaatsen van een dakkapel op het achterdakvlak, Voordijk 8, Abcoude.
Ambtelijk advies:
De aanvraag om bouwvergunning te weigeren wegens strijd met het bestemmmingsplan en het niet voldoen aan redelijke eisen van welstand.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Gunning werk engineering en construct drukriolering t.b.v. de voorbereiding en aanleg van drukriolering langs de Botshol, Winkeldijk en Gein in Abcoude en de Rijksstraatweg (tweede deel) in Baambrugge.
Toelichting:
De ongezuiverde lozingen van afvalwater in het buitengebied moeten worden gesaneerd. Deels zal dat worden gedaan door aanleg van drukriolering, deels door andere maatregelen. Via een niet-openbare aanbesteding met voorafgaande selectie is de aanleg van drukriolering langs de Botshol, Winkeldijk en Gein in Abcoude en de Rijksstraatweg (tweede deel) in Baambrugge aanbesteed. Dit werk is onderdeel van het eerder door de raad vastgestelde gemeentelijk rioleringsplan (GRP). Elf gegadigden hebben gereageerd op de landelijke publicatie van het voornemen tot aanbesteding. Daaruit zijn vijf gegadigden geselecteerd om in te schrijven op het werk. Van die vijf heeft Ooms uit Schoorldam de laagste prijs ingediend. Ooms komt in aanmerking voor gunning van het werk. Ambtelijk advies:

1. Het werk te gunnen aan de firma Ooms uit Schoorldam;
2. de kosten van 813.000,- (excl. BTW) te dekken uit het krediet sanering ongezuiverde lozingen buitengebied 2005/2006. Dit krediet is reeds aan het college ter beschikking gesteld in de raadsvergadering van 28 april 2005 (besluitnummer 2005-021). B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Het college wil in het vervolg uitgebreidere informatie over de financiële paragraaf (kosten-begrotingsbedrag-resterende ruimte).
---


3. Kredietaanvraag aanleg fiets/voetpad nieuwe station - 't Gein. Toelichting:
Door een unieke samenloop van subsidieregelingen kan de gemeente met een relatief lage eigen bijdrage de fiets/voetverbinding tussen `t Gein en het nieuwe station realiseren. Om tot aanleg te kunnen komen wordt de raad verzocht een krediet ter beschikking te stellen uit de reserve Bovenwijkse Voorzieningen.
Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt aan de raad voor te stellen een krediet van 340.000 ter beschikking te stellen voor de aanleg van een fiets/voetpad tussen het nieuwe station en `t Gein onder de voorwaarde dat de eigen bijdrage van de gemeente niet hoger wordt dan 50.000. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. De portefeuillehouder zal met de sector overleggen hoe de toezegging aan de commissie VROM dat ook de verbinding voor auto's wordt onderzocht, moet worden afgehandeld.

4. Verzoek planschadevergoeding Zegge nummers 14, 16, 20, 22, 28, 30, 32, 38 en Dotter nummers 49, 51, 53, 59 en 63.
Toelichting:
Er zijn verzoeken om planschadevergoeding ingekomen van Juridisch Adviesbureau Ruimtelijke Ordening Maat & Ruijgrok namens de bewoners van Zegge nummers 14, 16, 20, 22, 28, 30, 32, 38 en Dotter nummers 49, 51, 53, 59 en 63. De adviezen van de planschadebeoordelingscommissie zijn ingekomen. De planschadebeoordelingscommissie adviseert in alle gevallen planschade toe te kennen. Voor een uitleg over de hoogte van de planschade en de taxatiewaarden van de huizen wordt verwezen naar de toelichting.
Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt de gemeenteraad te verzoeken de schadevergoeding vast te stellen overeenkomstig de adviezen van de schadebeoordelingscommissie en als uiterlijke uitbetalingsdatum vast te stellen 1 juli 2006.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Verzoek planschadevergoeding Kerkplein 33 en 37 te Abcoude. Toelichting:
Op 19 juli 2006 is van de bewoners van Kerkplein 33 en Kerkplein 37 een verzoek om planschade- vergoeding ingekomen. D.d. 19 april 2006 is het advies van de planschadebeoordelingscommissie SAOZ ingekomen. De SAOZ adviseert de verzoeken om vergoeding van schade ex artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening af te wijzen. Voor de motivering wordt verwezen naar de bijgevoegde rapporten.
Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt de gemeenteraad te verzoeken de verzoeken om schadevergoeding af te wijzen overeenkomstig de adviezen van de schadebeoordelingscommissie. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

6. Vaststelling ontwerpwijzigingsplan ex art 11 WO t.b.v. de bouw van 8 woningen op het PCI- terrein.
Toelichting:
De PCI is voornemens op haar terrein aan de Kerkstraat de 11 huurwoningen te vervangen door 8 koopwoningen (2 onder 1 kap). In het bestemmingsplan Beschermd dorpsgezicht Abcoude is voor dit terrein een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Alle relevante onderzoeken zijn uitgevoerd en staan realisering van het bouwplan niet in de weg. Een klein deel van het bouwplan valt buiten de grens van de wijzigingsbevoegdheid. Voor dat deel van het bouwplan zal een art. 19 procedure gevoerd moeten worden.
Ambtelijk advies:
Ontwerpwijzigingsplan vaststellen en ter visie leggen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---

PORTEFEUILLE: wethouder C.N. Veldhuijzen van Zanten

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 9 mei 2006. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 2 mei 2006

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Verzoek van bewoners Indijkweg 6 om ontheffing voor het berijden van het Achtervlietpad te Baambrugge met een tractor.
Toelichting:
Op 8 november 2005 is een verzoek binnengekomen voor het verlenen van ontheffingen voor het berijden van het Achtervlietpad te Baambrugge met een motorvoertuig. Genoemde ontheffingen zijn verleend, met uitzondering van een ontheffing voor een tractor, die aansluitend alsnog verleend zou worden. Dit is tot op heden niet gebeurd.
Ambtelijk advies:
De ontheffing verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 4-4-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Verzoek om afsluiting van het Gein aan de noordzijde en aan de zuidzijde vanaf de spoorlijn tot aan de Velterslaan voor alle verkeer, behoudens voetgangers, op zaterdag 22 april 2006 van 12.30 tot 15.30 uur.
Toelichting:
Het bestuur van de stichting Geinloop heeft een verzoek ingediend om afsluiting van het Gein aan de noordzijde en aan de zuidzijde vanaf de spoorlijn tot aan de Velterslaan voor alle verkeer, behoudens voetgangers, op zaterdag 22 april 2006 van 12.30 tot 15.30 uur. Ambtelijk advies:
Tijdelijke verkeersmaatregel instellen.
Mandaatbesluit d.d. 25-4-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Verzoek om vergunning voor het gebruik van een tent waarin meer dan 50 personen gelijktijdig in kunnen verblijven (brandveiligheid gebruik inrichting) door de ondernemer van Café De Kazerne te Abcoude ten behoeve van een feest tijdens de viering van koninginnedag in de nacht van 28 op 29 april 2006. Tevens wordt er een melding gemaakt van het houden van een incidentele festiviteit tijdens deze viering. Toelichting:
Op 9 en 29 maart 2006 is een verzoek ingekomen voor het mogen plaatsen van een tent aan de achtergevel van café De Kazerne in de nacht van 28 op 29 april 2006. Voor deze tent is een tijdelijke gebruiksvergunning brandveilig gebruik op basis van de Brandbeveiligingsverordening 1993 nodig. Tevens wordt er een melding gemaakt van een incidentele festiviteit. Geadviseerd wordt om vergunning te verlenen voor het mogen plaatsen van een tent. Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen voor het plaatsen van de tent en de ontvangst van de melding incidentele festiviteit bevestigen.
Mandaatbesluit d.d. 26-4-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Verzoek om toestemming voor het op 29 april 2006 van 06.00 tot 20.00 uur afsluiten van de gehele Prinses Margrietstraat, de Prins Johan Frisostraat en de Prins Mauritsstraat te Baambrugge.
Toelichting:
Het bestuur van de Oranjevereniging Baambrugge organiseert op 29 april 2006 diverse activiteiten ten behoeve van de koninginnedag. Tevens verzoeken zij om afsluiting van de gehele Prinses Margrietstraat, de Prins Johan Frisostraat en de Prins Mauritsstraat op 29 april 2006. Om koninginnedag 2006 in goede banen te leiden is het wenselijk tijdelijke verkeersmaatregelen in te stellen.
Ambtelijk advies:
Tijdelijke verkeersmaatregel instellen.
Mandaatbesluit d.d. 25-4-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvraag lichte bouwvergunning vergroten bestaande serre, Laan van Binnenrust 23, Abcoude. Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 21-4-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Aanvraag reguliere bouwvergunning veranderen, vergroten en gedeeltelijk vernieuwen woonhuis, en plaatsen verbinding tussen woning en vrijstaande bijgebouw, Laan van Binnenrust 26, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening jo art. 20 Besluit van de Ruimtelijke Ordening medewerking verlenen aan een vrijstellingsprocedure
- om de verbinding van de woning met het vrijstaande bijgebouw (voormalige bedrijfsruimte) mogelijk te maken,

- en het bestaande bijgebouw te gebruiken voor woondoeleinden: a. het bouwplan publiceren in de VAR,
b. het bouwplan gedurende 6 weken ter visie leggen. Mandaatbesluit d.d. 23-4-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Aanvraag reguliere bouwvergunning vergroten woonhuis, Theo Snoekstraat 8, Abcoude. Ambtelijk advies:
Met toepassing van artikel 19 lid 3 WRO medewerking verlenen aan een "lichte" vrijstellingsprocedure om voornoemd bouwplan mogelijk te maken:
a. het bouwplan publiceren in de VAR,
b. het besluit gedurende 6 weken ter inzage leggen. Als er geen zienswijzen inkomen kan vrijstelling en bouwvergunning worden verleend. Mandaatbesluit d.d. 27-4-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Aanvraag reguliere bouwvergunning vergroten woonhuis, De Tourton Bruijnsstraat 6, Abcoude. Ambtelijk advies:
Met toepassing van artikel 19 lid 3 WRO medewerking verlenen aan een "lichte" vrijstellingsprocedure om voornoemd bouwplan mogelijk te maken:
a. het bouwplan publiceren in de VAR,
b. het besluit gedurende 6 weken ter inzage leggen. Als er geen zienswijzen inkomen kan vrijstelling en bouwvergunning worden verleend. Mandaatbesluit d.d. 27-4-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Aanvraag reguliere bouwvergunning vergroten woonhuis, Van Gortellaan 2, Abcoude. Ambtelijk advies:
Met toepassing van artikel 19 lid 3 WRO medewerking verlenen aan een "lichte" vrijstellingsprocedure om voornoemd bouwplan mogelijk te maken:
a. het bouwplan publiceren in de VAR,
b. het besluit gedurende 6 weken ter inzage leggen. Als er geen zienswijzen inkomen kan vrijstelling en bouwvergunning worden verleend. Mandaatbesluit d.d. 27-4-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.

6. Kapvergunningaanvraag 1 berk, erfscheiding Janshof 51 en 53 te Abcoude. Toelichting:
Op 28 februari 2006 is een verzoek om vergunning binnengekomen voor het kappen van 1 berk op de erfscheiding van het Janshof 51 en 53 te Abcoude. De berk is te groot voor de standplaats en de wortels veroorzaken overlast voor bewoners. Het hoofd Buitendienst A. Bakker heeft positief geadviseerd. Er zijn geen weigeringsgronden (art. 4.3.3a APV) waardoor de kapvergunning kan worden verleend. Na publicatie in de VAR van 16-03-2006 zijn geen zienswijzen binnengekomen. Ambtelijk advies:
Kapvergunning verlenen voor 1 berk, erfscheiding Janshof 51 en 53 te Abcoude. Mandaatbesluit d.d. 26-4-2006:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---