Gemeente Breda

Wethouder Willems voorzitter Milieu en Afval Regio Breda

Wethouder Willems is vandaag tot voorzitter benoemd van de Milieu en Afval Regio Breda (MARB). Hij neemt, als wethouder milieu, hiermee het stokje over van oud-wethouder Arbouw.

MARB is een samenwerkingsverband waarin twaalf gemeenten in de regio Breda samenwerken op het gebied van afvalverwerking en gezamenlijk beleid ontwikkelen voor diverse milieuonderwerpen zoals duurzame energie.

Met deze samenwerking pakken de twaalf gemeenten hun afvalverwerking gezamenlijk op.
Zo hebben de gemeenten gezamenlijk contracten afgesloten voor de verwerking van het Groente Fruit en Tuin (GFT) afval en grof en huishoudelijk restafval.
Verder streven alle gemeenten binnen MARB ernaar om in 2010 5% van de energiebehoefte van hun gemeente via duurzame toepassingen, zoals windenergie en biomassa, te bereiken. MARB stimuleert ook het milieubewust handelen van gemeenten en hun inwoners. Zo begeleidt het samenwerkingsverband de gemeenten bij het realiseren van geluidswerende voorzieningen, zoals dubbele beglazing in huizen en gebouwen.

Naast de gemeente Breda zijn bij MARB aangesloten de gemeenten Aalburg, Alphen-Chaam, Geertruidenberg, Etten-Leur, Oosterhout, Werkendam, Woudrichem, Zundert, Moerdijk, Baarle-Nassau en Drimmelen.

Breda, 10 mei 2006