Gemeente Barneveld


Barneveld start meldpunt bemoeizorg

Vanaf 10 mei is Barneveld een meldpunt rijker: Meldpunt Troje Barneveld, een meldpunt voor bemoeizorg. Vanaf die datum kunnen alle inwoners bellen met Meldpunt Troje Barneveld als ze zich zorgen maken om een persoon of gezin in de buurt, en vermoeden dat hulp gewenst is. De hulpverleners van het meldpunt zullen dan op bezoek gaan om te zien op welke wijze hulp geboden kan worden. Veel problemen die nu onnodig onopgelost blijven, kunnen op deze wijze aangepakt worden. Het Meldpunt is op werkdagen bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur op telefoonnummer 0800 4847439.

Op 10 mei is het startschot gegeven worden door de nieuwe portefeuillehouder Leen Verweij. Tijdens deze bijeenkomst is een samenwerkingsconvenant ondertekend. Initiatiefnemer van het project Troje is Jaap van der Meiden, adjunct directeur van de HdS, christelijke organisatie voor Zorg en Welzijn. In nauw overleg met de gemeente en in samenwerking met Meerkanten GGz Flevoland-Veluwe, De Grift Verslavingszorg en Maatschappelijke Dienstverlening Veluwe/Alert is het project verder vormgegeven.

Diverse hulpverleningsorganisaties, de woningbouwvereniging, politie en andere instellingen zullen vanuit het reeds bestaande vangnetoverleg meewerken aan dit project, om zo te bewerken dat mensen die hulp nodig hebben, die hulp ook krijgen. Bewoners van Barneveld kunnen daar een belangrijke bijdrage aan leveren, door Meldpunt Troje Barneveld te bellen als bepaalde personen of gezinnen in problemen lijken te verkeren. Hulpverleners vanuit het Meldpunt zullen dan in actie komen.

Barneveld, 4 mei 2006 Mutatiedatum 10/05/2006

Naar de vorige pagina