Gemeente Hilversum

Raadsvergadering 10 mei 2006
Tijdens een gemoedelijke en korte gemeenteraad sprong één agendapunt er nadrukkelijk uit: de voorgenomen bouw van een kantoor voor Sony BMG op het MediaPark.

"Gehaast" en "rommelig" reageerden met name de fracties van GroenLinks, SP, ChristenUnie en DLPH naar aanleiding van de gevolgde werkwijze. Desondanks besloot de gemeenteraad de bouw van een kantoor op het MediaPark met een beroep op een artikel 19 vrijstellingsprocedure rechtsgeldig te maken (nodig omdat het ontwerp-bestemmingsplan MediaPark nog geen rechtskracht heeft). Om Sony in staat te stellen in juni 2007 met de bouw te beginnen, stemde de raad bovendien in met het voorstel haar bevoegdheid om de procedure te starten aan het college te delegeren. Het behoud van schone werkgelegenheid en een toonaangevend mediabedrijf gaven uiteindelijk de doorslag, Groen Links stemde tegen.
Tijdens de vergadering kwamen overigens nog twee moties aan de orde: één van de PvdA tegen een directe verbinding tussen de A6 en A9 en één van DLPH voor een specifieke, meer humane pardonregeling voor asielzoekers die onder de oude Vreemdelingenwet vallen. De eerste motie kreeg raadsbrede steun. De VVD liet weten de humane pardonregeling niet te zien als een lokale kwestie, en stemde als enige tegen deze motie.