Gemeente Den Haag

De nieuwe wethouder Volksgezondheid Bert van Alphen opent maandag 15 mei 2006 de actiemaand 'Ik val op veilig' in stadsdeel Haagse Hout. Tijdens de opening in verpleeghuis Mariahoeve leren de wethouder en andere aanwezigen op een veilige manier rijden in een scootmobiel. Doel van de actiemaand is het voorkómen van valongelukken bij ouderen. De hele maand zijn er huisbezoeken, voorlichtingsbijeenkomsten, rollatorchecks en een informatiemarkt voor ouderen in Haagse Hout.

De campagne 'Ik val op veilig' begon vorig jaar in stadsdeel Segbroek en gaat langs alle stadsdelen. Ieder jaar komen ongeveer 4500 ouderen terecht bij de spoedeisende eerste hulp na een valongeluk. Een kwart van deze ouderen wordt vervolgens opgenomen in het ziekenhuis. De campagne 'Ik val op veilig' laat ouderen zien hoe ze valongelukken kunnen voorkomen.

Een overzicht van alle activiteiten tijdens de actiemaand in Haagse Hout staat op de website www.denhaag.nl/ikvalopveilig Ouderen in Haagse Hout kunnen via telefoonnummer 0900-8088 een afspraak maken voor een gratis huisbezoek. Medewerkers van Meavita Thuiszorg en Florence geven dan persoonlijk advies over de veiligheid in en om huis. De actiemaand in Haagse Hout is een initiatief van STIOM, de GGD Den Haag, Meavita Thuiszorg, Florence, het stadsdeelkantoor, stichting Vóór, de verpleeg- en verzorgingshuizen en wijkberaad Mariahoeve.