Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Architectuurcentrum Aorta presenteert:

NIEUWE LADING

TENTOONSTELLING woensdag 10 mei t/m 24 juni 2006
OPENING EN DEBAT vrijdag 12 mei om 16.00 uur

TENTOONSTELLING
Nieuwe Lading is één tentoonstelling waarin een zestal opmerkelijke Utrechtse, relatief jonge, architectenbureaus zijn samengebracht. De bureaus verschillen qua grootte, ervaring en opdrachtportefeuille. De overkomst zit met name in het hoge ambitieniveau. Met veel energie wordt gewerkt aan de opbouw van een bureau. Ze bureaus tonen een selectie van hun werk in een zelf ontworpen meubel dat de bureau moet uitdragen. Deze tentoonstelling daagt de bureaus uit om niet zozeer een volledige bureaupresentatie te geven, maar om de essentie van het bureau te tonen. De bureaus wordt gevraagd om hun visie te visualiseren in een '"expositiebouwwerk'". Het kan een bepaalde vormgeving representeren of de manier van werken uitdrukken. De expositie zal bestaan uit een zestal bureau concepten. Vragen die bij het ontwerp van het expositiebouwwerk aan de orde kunnen komen: Waarom is dit een opmerkelijk en onderscheidend bureau? Wat is de werkwijze of visie? Welke ambities heeft het bureau?

Indira van 't Klooster heeft naar aanleiding van een aantal criteria de bureaus geselecteerd en treedt op als curator. De geselecteerde bureaus zijn: Blaauw & de roos, Dynamo architecten, MONK, Robert van Kats, Urbanizer architecten en aannemers en Zecc.

OPENING EN DEBAT
Met Jaco de Visser, Janny Rodermond, curator Indira van 't Klooster e.a, en de bureaus zelf natuurlijk. Tijdens het openingsprogramma geven de sprekers een reactie op de selectie van de bureaus, het tentoongestelde werk. Wat valt hen op aan het architectuurklimaat van Utrecht? Verschillen de opdrachten in Utrecht van steden elders? De middag wordt afgesloten met een borrel.

Locatie: Architectuurcentrum Aorta
Toegang: gratis
Aanmelden: Wegens een beperkt aantal plaatsen wordt u verzocht van tevoren te reserveren via Architectuurcentrum Aorta: tours@aorta.nu of tel: 030 2321686.

Architectuurcentrum Aorta, Achter de Dom 14, Utrecht, tel. (030)2321686, fax (030)2321390 Openingstijden: woensdag tot en met vrijdag 12.00-17.00 uur, zaterdag 13.00-17.00 uur.

Noot voor de redactie -

Ingezonden persbericht