Grote bedrijven praten over 'vitaliteit'

'S-HERTOGENBOSCH, 20060426 -- Op 10 mei praten vijftien grote Brabantse bedrijven over het onderwerp 'vitaliteit in en van organisaties'. Zij doen dat op uitnodiging van het Centrum voor Preventieve Coaching uit 's-Hertogenbosch, "maar vooral omdat het onderwerp steeds hoger op hun agenda komt te staan", stelt gastheer Hein van Grinsven. "De bijeenkomst is bedoeld om ervaring en inzichten met elkaar te delen. We hopen van elkaar te leren en kijkend naar de interviews die we vooraf met de deelnemers hebben gehouden, gaat dat zeker lukken.


Vitaliteit wordt namelijk steeds belangrijker voor het verwerven en behouden van concurrentievoordeel. Tegelijkertijd ziet het bedrijfsleven het werknemerbestand vergrijzen. Daar moet je dus iets mee! Wij zijn dan ook niet verbaasd dat grote namen als ASML, Océ, Omron, Essent, Fuji, Siemens, Bosch en Organon mee aan tafel willen zitten. Samen met deelnemers van Oranjewoud, Hurks Bouwgroep, Ahrend, Sioux en Fabory levert dat een deskundig gezelschap op. Daar gaat dus wat uit komen!"
Helga Janssen van het Centrum voor Preventieve Coaching heeft bij de voorbereiding van de bijeenkomst contact gehad met professoren van Nyenrode en universiteit Nijmegen. "Deze wetenschappers hebben met ons meegedacht en hebben een bijdrage geschreven voor onze reader. Hun bijdragen zijn, samen met het verslag van de bijeenkomst, te lezen op onze site www.preventievecoaching.nl.

Het Centrum voor Preventieve Coaching helpt werkgevers bij het voorkomen van fysieke en mentale uitval van te dure of waardevolle werknemers. Het Centrum heeft een eigen systematiek ontwikkeld om werknemers zelf verantwoordelijk en succesvol te maken bij het voorkomen van hun eigen uitvallen. Sinds kort traint het Centrum ook leidinggevenden in het sneller signaleren van mentaal verzuim.




Centrum voor Preventieve Coaching