Ingezonden persbericht


PERSBERICHT ROOSEVELT ACADEM

Arjan Erkel geeft Roosevelt Academy Master Class 'Van Slachtoffer tot Overlevende'

10 mei 14.30 in Middelburg

De cultureel antropoloog en voormalig medewerker van Artsen zonder Grenzen, Arjan Erkel is op 10 mei de gast spreker op een Open Master Class van de Roosevelt Junior Academy. Arjan Erkel zal vertellen over zijn ervaringen toen hij bijna twee jaar lang gegijzeld werd in Dagestan. Hij werd in april 2004 vrijgelaten. De Engelstalige lezing heet: From victim to survivor. 607 days between life and death. Dr Marijke van Mourik en Prof dr Rene Diekstra zullen vanuit Roosevelt Academy hun visie op het verhaal geven vanuit de psychologie.

De Open Master Class begint om 14.30 in de filmzaal van het provinciehuis, in de Abdij van Middelburg. Toegang is gratis en iedereen is welkom. Wel even van te voren melden bij de Student Helpdesk van Roosevelt Academy op 0118-655 500.

De Master Class is onderdeel van een reeks van evenementen in het teken van de Four Freedoms, die dit jaar in Middelburg worden uitgereikt op 13 mei. De Junior Academy is een "pre-university college" waarin leerlingen uit 5 en 6 VWO op woensdag middagen de kans krijgen om speciale universitaire colleges te volgen. De interactieve Engelstalige masterclasses worden gegeven door docenten van de Roosevelt Academy (university college van Universiteit Utrecht) in samenwerking met leerkrachten van middelbare scholen.

EINDE PERSBERICHT


1.5.06

Noot voor de pers: Voor verdere informatie over de masterclass kunt u contact opnemen met Prof dr. Rene Diekstra, r.diekstra@roac.nl

Voor algemene informatie over Roosevelt Academy en Roosevelt Junior Academy, kunt u contact opnemen met Anya Luscombe, a.luscombe@roac.nl of 0118-655 500