Gemeente Zwolle

Werkzaamheden Voorsterweg Zwolle


Datum uitgave: 04-05-2006
Er wordt hard gewerkt aan de infrastructuur rondom Stadshagen. De reconstructie van het kruispunt Voorsterweg / Klipperweg / Noodweg is in volle gang. Woensdag 10 mei 2006 en in het weekend van 19 tot en met 22 mei staan weer diverse wegwerkzaamheden op stapel. Deze hebben gevolgen voor het verkeer.

Gewijzigde verkeerssituatie kruispunt Voorsterweg
Woensdag 10 mei 2006 wordt de verkeerssituatie op het kruispunt Voorsterweg / Klipperweg / Noodweg gewijzigd. Het autoverkeer vanaf de Voorsterbrug richting Kampen hoeft niet langer met een bocht om de bouwput van de toekomstige fietsbrug te rijden, maar kan gewoon rechtdoor rijden. Het autoverkeer dat rechtsaf naar Stadshagen wil, kan niet langer direct rechtsaf slaan, maar moet doorrijden tot aan de tweede rij stoplichten om daar vrij rechtsaf te kunnen slaan. Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen, vindt de omzetting van het verkeer plaats buiten de spitsuren.

Nieuwe asfaltlaag Voorsterweg
In het weekend van 19 tot en met 22 mei wordt de Voorsterweg tussen de Blaloweg en Voorsterbrug voorzien van een nieuwe asfaltlaag. De werkzaamheden starten vrijdag 19 mei om 19.00 uur en duren tot maandag 22 mei 6.00 uur. Tijdens de werkzaamheden is de Voorsterweg vanaf het kruispunt met de Blaloweg richting het kruispunt met de Klipperweg afgesloten voor autoverkeer. Het verkeer richting Westenholte, Stadhagen en Kampen wordt omgeleid via de Blaloweg / Turnhoutsweg / Klipperweg. Deze omleiding geldt niet voor fietsers. Zij kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van het fietspad langs de Voorsterweg.

Onverwachte omstandigheden, zoals het weer, kunnen een wijziging in de planning noodzakelijk maken.

Informatie
Meer informatie over de werkzaamheden aan de Voorsterweg en de Hoofdinfrastructuur Stadshagen? Neem dan een kijkje op: www.zwollestadshagen.nl.