Gemeente Sittard-Geleen

PERSUITNODIGING

Perslunch Fritschy Cultuurprijs Sittard-Geleen 2006

Sittard-Geleen, 8-5-2006 - Museum Het Domein, de Stichting Fritschy Cultuurprijs en de gemeente Sittard-Geleen organiseren een perslunch ter gelegenheid van de uitreiking van de Fritschy Cultuurprijs Sittard-Geleen 2006. De lunch vindt plaats op woensdag 10 mei in museum Het Domein en begint om 12.30 uur.

Programma


- Kennismaking met kunstenares Hadassah Emmerich, winnares van de Fritschy Cultuurprijs Sittard-Geleen 2006.
- Waarom een Cultuurprijs Sittard-Geleen.

- Wat doet de Stichting Fritschy Prijs.

- Museum Het Domein, gastheer Fritschy Cultuurprijs, genomineerd voor Mondriaanprijs.

De lunch wordt onder andere bijgewoond door Hadassah Emmerich, een delegatie van de Stichting Fritschy Prijs en wethouder cultuur van de Gemeente Sittard-Geleen, Berry van Rijswijk. Tijdens de lunch is er informeel gelegenheid tot het stellen van vragen.

Sittard-Geleen is met bijna 100.000 inwoners de op een na grootste stad van Limburg. Met Heerlen en Maastricht vormt Sittard-Geleen één van de zes stedelijke netwerken in Nederland. Hoogwaardige industrie en een intensieve dienstensector maken Sittard-Geleen tot economische motor van de regio. Tegelijk zorgen het culturele klimaat, de educatieve instellingen en de rijke groenvoorzieningen voor een goede balans tussen wonen en werken. Leefbaarheid en veiligheid zijn speerpunt van beleid. Niet alleen voor de stadskernen maar ook voor wijken en dorpskernen. In deze veelzijdigheid wil Sittard-Geleen zich verder ontwikkelen tot een herkenbare en dynamische stad.