Llink


uitzending(en)

wo 10 mei 2006 van 14:00 uur tot 15:45 uur op 747 AM

deze aflevering

Gina Kranendonk

Fotografe/filmmaker Gina Kranendonk, onder andere bekend van het boek over 100 jaar schooltuinen, rapporteert voor 747 Live over alles wat met groen te maken heeft. Zo besprak zij eerder de koudste tuin in de wereld, had ze last van tulpenkoorts, en verdiepte ze zich in de beste tuinliteratuur.

Match!

6 Mei is het boek 'Match!' uitgekomen, waarin vijftien fotografen honderdvijftig topsporters hebben vastgelegd. Het boek toont een verassende verzameling van gezichten achter grote legendes, gouddelvers, vergeten wereldkampioenen en sterren-in-spé in de wereld van de sport. Tot en met 3 september hangen enkele van deze foto's ook in de Rotterdamse Kunsthal. Te gast zijn vandaag de initiatiefnemers van Match!, het bureau Onkruid & Roos.

Shoppen met Mieke

Elke week struint shopaholic Mieke van der Linden winkeltjes af waar de gemiddelde Nederlander niet (vaak) komt. Zo leerde ze alles over de bijbel in een evangelische boekwinkel, kreeg ze les in Esperanto en hoorde ze de ins en outs over biologische truffels. Waar zou onze shopaholic nu weer geweest zijn? Hoeveel geld heeft ze uitgegeven? En voldoen haar inkopen aan het praktisch idealisme van LliNK? Alle antwoorden op deze vragen hoort u in Shoppen met Mieke.

Pierre Bensusan

De muziek is vandaag afkomstig van Pierre Bensusan. Pierre is geboren in Oran, in het toenmalige Frans Algerije. Op zijn vierde verhuisde hij naar Parijs waar hij gitaar leerde spelen. In 1976 brengt hij Prés de Paris uit, een langspeelplaat die de grote prijs won op het Montreux muziekfestival in Zwitserland. Er volgden nog een achttal opnames en de tiende CD Altiplanos is zijn meest recente. Zijn muziek is een mix van jazz, folk, Noord-Afrikaanse ritmes en Keltische muziek. Pierrre Bensusan is 11 mei in Guitar Center te Wierden voor een Masterclass en op 12 en 13 mei in het Pepijn Theater te Den Haag.