Imtech NV

Published: 07:30 10.05.2006 GMT+2 /Source: Imtech N.V. /AEX: IMUN /ISIN: NL0000361269

Imtech neemt industrieel onderhoud van Emmtec Services over

Gouda, 10 mei 2006 - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het de unit Industrieel Onderhoud van Emmtec Services (dat deel uitmaakt van Nuon Business) overneemt, inclusief alle lopende activiteiten en onderhoudscontracten. Met circa 70 medewerkers worden industriële services verleend aan de op het EMMTEC Industry & Business Park in Emmen gevestigde ondernemingen. De overname past in de Imtech-strategie voor verdere groei in de industriële markt in Nederland en levert een directe bijdrage aan de winst per aandeel.

In de Nederlandse industriële markt is Imtech één van de sterkste marktpartijen en onderscheidt zich door toegevoegde waarde op het gebied van contracting, engineering, installaties, maintenance en automatisering. De portfolio van Imtech wordt met de overname verder versterkt met uitbreiding van activiteiten op het gebied van werktuigbouwkundig onderhoud en maintenance services.

De unit Industrieel Onderhoud van Emmtec Services is gespecialiseerd in werktuigbouwkundig onderhoud en service aan industriële installaties, zoals montage en revisie van pompen, aandrijfkasten, kleppen, machinedelen en industriële piping. Deze activiteiten worden uitgevoerd bij zowel klanten als in de moderne eigen werkplaats. De over te nemen unit is gevestigd op het EMMTEC Industry & Business Park in Emmen. Dit is het grootste industrieterrein in Noord-Oost Nederland waarop ondernemingen als DSM, Teijin Twaron, Diolen, Colbond en Wellman gevestigd zijn. Imtech is reeds bij deze ondernemingen actief en zal de kennis van de over te nemen organisatie integreren binnen de industriële serviceactiviteiten. Met deze integratie is Imtech nog beter in staat complete technische dienstverleningsconcepten aan klanten aan te bieden.

Imtech Projects behoort met circa 3.500 medewerkers en bijna 500 miljoen euro opbrengsten op jaarbasis tot de grootste Nederlandse spelers op het gebied van technische dienstverlening. Imtech Projects heeft een dertigtal vestigingen in Nederland. De unit Industrieel Onderhoud van Emmtec ressorteert onder het regiokantoor Imtech Projects Noord-Oost (vestigingen in Coevorden, Groningen, Leeuwarden, Hengelo en Arnhem).

Nadere informatie
Imtech N.V.
Mr. M.E.J. (Mark) Salomons
Secretaris van de Vennootschap
Telefoon: (0182) 54 35 14
E-mail: mark.salomons@imtech.nl
www.imtech.nl

Profiel Imtech
Imtech N.V. is een Europese technische dienstverlener op het gebied van elektrotechniek, ICT en werktuigbouw. Met ruim 15.000 medewerkers realiseert Imtech opbrengsten van circa 2,5 miljard euro op jaarbasis. Imtech heeft sterke posities in de markten utiliteit, industrie, maritiem, infra en telecom in België, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Spanje en de UK en is in toenemende mate ook actief in Oost-Europa. De aandelen Imtech zijn genoteerd op de effectenbeurs van Euronext, waar Imtech is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index (AScX) en de Next 150 index.

Imtech neemt industrieel onderhoud van E

Imtech N.V. Quinterium Offices I Kampenringweg 45-A 2803 PE Gouda Nederland Tel +31 (0)182 543 543 Fax +31 (0)182 543 500 Email: info@imtech.nl

Onze website: http://www.imtech.nl