Koninklijke Ahold


Dick Boer treedt toe tot de Raad van Bestuur van Ahold

woensdag 10 mei 2006

Amsterdam, 10 mei 2006 - Ahold heeft vandaag bekendgemaakt dat Dick Boer, President en CEO van de Albert Heijn Arena, door de Raad van Commissarissen is voorgedragen voor benoeming tot lid van de Raad van Bestuur van Ahold. Hij zal met onmiddellijke ingang zijn verantwoordelijkheden als fungerend lid van de Raad van Bestuur op zich nemen. De Algemene Vergadering van Aandeelhouders waarin zijn benoeming aan de orde komt zal op een later tijdstip plaatsvinden.

Dick blijft President en CEO van de Albert Heijn Arena naast zijn nieuwe verantwoordelijkheden in de Raad van Bestuur.

In de Raad van Bestuur zal Dick in eerste instantie leiding geven aan een beoordeling van Aholds retailactiviteiten. Het doel van de beoordeling is aanbevelingen te formuleren ter versnelling van de plannen voor het stimuleren en financieren van de volumegroei van de identieke omzet bij alle retailactiviteiten van Ahold. John Rishton, Aholds Chief Financial Officer, en Lawrence Benjamin, President en CEO van U.S. Foodservice, zullen Dick hierbij ondersteunen.

Dick trad in 1998 bij Ahold in dienst als CEO van Ahold Tsjechië en werd in 2000 benoemd tot Directievoorzitter van Albert Heijn. In 2003 werd hij President en CEO van de Albert Heijn Arena, die bestaat uit Albert Heijn, Etos en Gall & Gall. Voordat Dick bij Ahold kwam, was hij gedurende ruim 17 jaar werkzaam bij SHV Holdings in verschillende retailfuncties in binnen- en buitenland, en bij Unigro N.V. (nu Laurus N.V.).

"Dick is een ervaren retailer met een bewezen trackrecord. Zijn zeer succesvolle herpositioneringsprogramma bij Albert Heijn zorgt voor aanhoudende groei van ons marktaandeel en blijft de winstgevende groei in die arena stimuleren. Met veel genoegen verwelkom ik hem in de Raad van Bestuur en ik ben vol vertrouwen dat hij een belangrijke bijdrage zal leveren aan de uitvoering van onze groepsbrede initiatieven en toekomstige strategie", aldus Anders Moberg, President en CEO van Ahold.

Ahold Press Office: 020 509 5343 2006012

Disclaimer Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn forward-looking statements in de zin van het Amerikaanse effectenrecht. Deze forward-looking statements zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van de toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de forward-looking statements. Veel van deze risico's en onzekerheden hebben betrekking op factoren die voor ons niet beheersbaar en evenmin nauwkeurig voorspelbaar zijn. Veel van deze risicofactoren worden toegelicht in de documenten die op naam van Ahold in openbare registers zijn neergelegd. Lezers wordt geadviseerd behoedzaam om te gaan met deze forward-looking statements, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Wij nemen, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op ons om enige gewijzigde forward-looking statement(s) te publiceren naar aanleiding van gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na de datum van dit persbericht. Buiten Nederland presenteert Koninklijke Ahold N.V. - dat is haar statutaire naam - zich onder de naam 'Royal Ahold' of kortweg 'Ahold'.

We make it easy to choose the best