Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
==========

Een wandelarrangement op maat
LIESJE LEERDE LOTJE LOPEN

WINTERSWIJK ­ Ja, wie kent deze lispeltest niet? Op de lagere school leerde je het al. Liesje leerde Lotje lopen. Iedereen leerde het. Maar menigeen zal zich afvragen: waar speelde zich dit onderricht af? Dat het antwoord was 'Langs de lange lindelaan' weet ook iedereen. Maar waar was die lindelaan dan? Volgens ondernemers in Winterswijk moet dat ergens in hun gebied zijn geweest. Want hier vind je die prachtige lindelanen die je van verre uitnodigen voor een wandeltocht. Bovendien is (ter ere van Liesje en Lotje?) ter plaatse een lindearboretum aangelegd. Vier plattelandsondernemers hebben de koppen bij elkaar gestoken en een bijzonder vierdaags wandelarrangement uitgezet, waarbij je loopt van boerderij naar boerderij met onderweg tal van bezienswaardigheden. én natuurlijk langs die lindebomen!

Vier dagen wandelen
Tijdens de wandeltocht loop je vier dagen lang door het afwisselende Winterswijkse landschap van boerderij naar boerderij. Van de gezellige Boerderij Kortschot naar de Rijksmonumentale Scholtenboerderij op Landgoed Roerdink en via 'De Slapende Kater' naar 'De Balkende Ezel' gaat de route rondom Winterswijk om te eindigen daar waar de tocht begonnen is. De dagafstanden variëren van 15 tot 25 kilometer. De gastheren en gastvrouwen hebben er plezier in om het hun gasten naar de zin te maken. Het leuke is, dat de vier overnachtingen op vier totaal verschillende plattelandsaccommodaties zijn: een monumentale boerderij op een landgoed, een luxe accommodatie nabij het Lindenarboretum, een woonboerderij met een ezelkudde en boerderij/hoefsmederij met Pipo-wagen en Bedstee. Wil je een dagje rust inlassen? Geen punt. Hond mee? Ook dat kan.

Uutblaoz'n
Het arrangement is op basis van logies-ontbijt met een lunchpakket voor onderweg. Naar wens kan de avondmaaltijd door de gastheer/vrouw worden verzorgd, maar bij ieder overnachtingsadres staan ook fietsen klaar voor een korte fietstocht naar een nabijgelegen restaurant. Voor het bagagevervoer tijdens de vier wandeldagen wordt door de vier ondernemers gezorgd. De arrangementsprijs is vanzelfsprekend inclusief kaartmateriaal, routebeschrijvingen en bad- en bedlinnen. Reis je met trein of bus? Geen probleem ­ je wordt op je eerste dag van het arrangement opgehaald op het NS-station van Winterswijk. Je kunt dus met recht stellen, dat je tijdens dit arrangement kunt 'uutblaoz'n', tot rust kunt komen in de Achterhoekse natuur

Informatie

Deelname aan het arrangement kost ¤ 179 per persoon en is gebaseerd op deelname van twee personen. Meer informatie op www.wandeleninwinterswijk.nl. Of bel met Betty Wassink, tel. (0543) 56 23 47.

Winterswijk, mei 2006.
EOA/BW/ea.