Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Wageninger met gestolen auto aangehouden

Publicatiedatum: 10-5-2006 8:35:59

Bennekom/Ede - Een 22-jarige man uit Wageningen is dinsdagochtend in Ede door de politie aangehouden terwijl hij in een gestolen auto zat. De man werd na een tip van een getuige op de Horalaan aangetroffen. De getuige was de auto op de Veenderweg in Bennekom opgevallen. Daarbij had hij gezien dat de bedrading bij het contact loshing. Op een gegeven moment zag de getuige een man in de auto stappen en met de losse draden contact maken. Daarop waarschuwde de getuige de politie. Intussen bleek de man met de auto te zijn weggereden. Op de Horalaan in Ede zagen agenten de bewuste auto staan met de Wageninger erin. Die werd vervolgens aangehouden. De auto bleek begin mei elders in het land te zijn gestolen. De auto is voor sporenonderzoek in beslag genomen, de Wageninger is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Edenaar twee keer opgepakt wegens dronkenschap

Publicatiedatum: 10-5-2006 8:35:16

Ede - Een 53-jarige Edenaar is dinsdagmiddag op de Marktstraat in zijn woonplaats door de politie opgepakt wegens openbare dronkenschap en rijden onder invloed. Agenten waren even voor twee uur naar de parkeergarage aan de Marktstraat gestuurd waar volgens diverse getuigen een kennelijk dronken man in zijn auto zou willen stappen. De agenten troffen de man inderdaad in beschonken toestand in de parkeergarage aan. Het bleek de 53-jarige Edenaar te zijn. De man had zichtbaar moeite om op zijn benen te staan en rook naar alcohol. Aangezien hij evenmin een legitimatiebewijs bij zich had werd hij aangehouden. De man werd ter ontnuchtering ingesloten en is later weer vrijgelaten met een proces-verbaal. Rond zes uur werd de man rijdend aangetroffen op de Kranenburg en wederom aangehouden. Niet alleen was zijn rijbewijs ongeldig verklaard, de man bleek nog steeds onder invloed. Bij de ademanalyse werd een alcoholpromillage gemeten van
1,86 (ruim drieënhalf keer de norm). De auto van de Edenaar werd deze keer in beslag genomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie ontruimt hennepkwekerij in bedrijfspand
Publicatiedatum: 10-5-2006 8:34:43

Nijkerk - De Nijkerkse politie heeft dinsdagochtend in een bedrijfspand een hennepkwekerij ontruimd. Daarbij werden een 33-jarige vrouw en een 41-jarige man, beiden uit Nijkerk, aangehouden. In het bedrijf stuitten agenten op zo'n 850 hennepplanten, die naast de gebruikelijke kwekerijapparatuur in beslag werden genomen. Volgens het energiebedrijf was er ook met de stroom geknoeid. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een anonieme tip. De 33-jarige Nijkerker is in verband met nader onderzoek in verzekering gesteld. De vrouw, die tegenover de politie verklaard had niets van de kwekerij af te weten, is na verhoor vrijgelaten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Stuntende Wageninger strandt tegen lantaarnpaal
Publicatiedatum: 10-5-2006 8:34:11

Wageningen - Een 24-jarige Wageninger is in de nacht van dinsdag op woensdag op de Rooseveltweg, nabij de kruising met de Van Uvenweg in zijn woonplaats tegen een lantaarnpaal gebotst. De man was daarbij met de schrik vrijgekomen. Volgens getuigen was er kort voor de aanrijding op de rotonde met een auto gestunt. Door de politie kon dat overigens niet vastgesteld worden. Wel is duidelijk dat de man kennelijk bij het rijden over de rotonde de macht over het stuur was verloren. Kort voor de aanrijding waren er bij de politie enkele meldingen binnengekomen dat er op de rotonde hard en met piepende banden werd gereden. Volgens de politie was er geen drank in het spel. De auto van de Wageninger was zwaar beschadigd en moest worden afgesleept. Door de aanrijding raakte de lantaarnpaal ook beschadigd en werd het wegdek besmeurd met olie en koelvloeistof. Door de gemeente is het wegdek gereinigd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Schakelfout: auto tegen boom

Publicatiedatum: 10-5-2006 8:33:43

Wageningen - Door een fout bij het schakelen is een 81-jarige vrouw uit Randwijk dinsdagmiddag met haar auto in Wageningen tegen een boom gereden. De vrouw bleef daarbij ongedeerd. Haar auto had wel aanzienlijke schade opgelopen. Volgens de verklaring van de automobiliste wilde ze rond kwart voor drie wegrijden van een parkeerplaats aan de Costerweg in Wageningen. In plaats van de auto in zijn achteruit te zetten had de vrouw per abuis de versnelling vooruit gezet. Bij het wegrijden botste de vrouw vervolgens tegen een boom. De auto van de Randwijkse moest worden afgesleept.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606