Persberichten stad Utrecht, 09.10 uur

Utrecht, 10-05-2006

Diefstal voorwiel

DE MEERN De politie heeft dinsdagavond twee jongens aangehouden voor het stelen van een voorwiel van een fiets.

Tijdens de surveillance zagen agenten een aantal jongeren zich verdacht gedragen ter hoogte van het Winkelcentrum aan de Molenpolder. De agenten zagen dat twee jongens bezig waren met een voorwiel van een fiets. Na enige tijd vertrokken de jongens en kwamen daarna weer terug met gereedschap. Uiteindelijk liep het tweetal met een voorwiel van een fiets weg.

De politie greep in en hield de beiden jongens 16 jaar oud en afkomstig uit Utrecht en De Meern aan. In overleg met de ouders zal besloten worden de jongens een Haltstraf te geven.

Bestuurder onder invloed aangehouden

UTRECHT Dinsdagavond heeft de politie op de Prins Bernhardlaan een bestuurder aangehouden die te veel had gedronken.

Op de Muskenweg zagen agenten omstreeks 19.15 uur een bestuurder voor het groene verkeerslicht blijven wachten. Ondanks toeteren van medeweggebruikers bleef de man staan. Pas toen hij werd ingehaald, ging de man weer rijden, maar wel inmiddels door het rode verkeerslicht.

Hij reed met hoge snelheid over de Lessepstraat en negeerde in eerste instantie het politie stopteken. Uiteindelijk werd de 55-jarige bestuurder uit Utrecht op de Bernhardlaan aan de kant gezet. Op het bureau wees de ademanalyse 245 ug/l uit. Met een rijverbod van een uur en een proces-verbaal werd hij naar huis gestuurd.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Voorstraat heeft de politie een man aangehouden die verdacht wordt van het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 14.15 uur een man drank mee de winkel uit nemen zonder af te rekenen. De 25-jarige dief werd door het personeel aangehouden. In eerste instantie probeerde de Utrechter nog weg te komen, maar het personeel hield de man goed vast. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de verdachte aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Snelheidscontrole

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond op de Karl Marxdreef een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 18.00 en 20.00 uur werden 1638 voertuigen gecontroleerd. Voor 40 bestuurder werd een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid van 70 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 110 km/u.