* Bureau Jeugdzorg Flevoland
---

Intensief Pedagogische Thuishulp

Hulp in eigen thuissituatie

Met de komst van de Wet op de Jeugdzorg is de positie van de cliënt versterkt. Wij willen daar recht aan doen door hulp te bieden in de eigen thuissituatie van de cliënt waar de problemen spelen, uiteraard in samenspraak.

Eén hulpverlener

Daarom gaat de provincie aan de slag met het IPT-model (Intensief Pedagogische Thuishulp). Hierbij komt er een vaste hulpverlener in het gezin. Deze persoon verleent hulp, regelt aanvullende jeugdhulp en coörineert de overige hulp.

De komende jaren

De komende jaren tot 2008 wordt het IPT verder ontwikkeld en uitgebouwd, waarbij voldoende pleegzorg en andere verblijfzorg beschikbaar blijft. Naar schatting is eind 2008 de verhouding 60 - 80% IPT zorg en 20-40% verblijfzorg. Wij zijn er trots op dat we nu al in een jaar tijd een enorme omslag is gerealiseerd door de hulpverleners en het management in de jeugdzorg.

IPT model op eigen kracht verder

De jeugdzorginstellingen zullen in toenemende mate op eigen kracht verder gaan met het IPT model. Nu ondersteunen wij de ontwikkeling en invoering van het IPT model ambtelijk en met de inzet van een adviesbureau. Met onze bijdragen en Europese subsidies werken we hard aan de (her)scholing van alle IPT hulpverleners en medewerkers van Bureau Jeugdzorg.