Socialistische Partij

Arda Gerkens bezoekt bedreigd Naardermeer

09-05-2006 * Arda Gerkens was vandaag op De Flark, de woonboot op het Naardermeer. Vereniging Natuurmonumenten heeft De Flark neergelegd en biedt diverse mensen uit Nederland de kans om kennis te maken met het Naardermeer en te horen wat de gevolgen van de dreigende aanleg van de verbinding A6-A9 zullen zijn.

Op de Flark Arda Gerkens: "Eens te meer is mij duidelijk geworden dat we dit stuk ongerepte en kwetsbare natuur moeten koesteren. Het bevindt zich in een uiterst benarde positie. Diegenen die bij de besluitvorming betrokken zijn, zullen zich bijzonder goed moeten informeren over de gevolgen en over de alternatieven die er zijn." Het kabinet is voornemens de A6 te verbinden met de A9 door middel van snelweg. Die zou deels ondertunneld moeten worden, maar om welk deel dat gaat, is niet bekend. Het kabinet wil eind juni de knoop doorhakken.
het Naardermeer De SP heeft zich van meet af aan tegen de aanleg van de A6-A9 verbinding door het Naardermeer gekeerd. "Sommige dingen blijf je gewoon van af," aldus Gerkens, "wat niet wegneemt dat er een enorm verkeersknelpunt is in deze regio. Dat moeten we zeker oplossen. Er worden nu alternatieven onderzocht die kansrijk lijken. De conclusies van die onderzoeken zullen moeten uitwijzen wat de beste optie is om dit probleem aan te pakken."
Helaas worden volgens Gerkens niet alle opties bekeken. Zij zal er dan ook bij verkeersminister Peijs op aandringen ervoor zorg te dragen dat er een compleet beeld van alle alternatieven op tafel ligt alvorens een beslissing te nemen.

zonsondergang boven het Naardermeer