Ingezonden persbericht


Persbericht

STEELCASE RICHT NIEUWE ORGANISATIE OP VOOR SPECIALISATIE IN ZORGSECTOR

Amsterdam - 10 mei 2006 --- Kantoorinrichter Steelcase Inc. (NYSE:SCS) kondigt vandaag de lancering van de nieuwe tak Nurture aan. Nurture is een nieuwe organisatie die zich specifiek zal richten op de zorgsector.

"Nurture concentreert zich op de ruimte en omgeving en hoe producten kunnen helpen deze ruimtes comfortabeler, efficiënter en ondersteunend voor het genezingsproces te maken," zegt Michael Love, president van Nurture. De organisatie heeft een holistische visie op de zorgomgeving en werkt samen met artsen, verpleegsters en ander personeel in de zorg om inzicht te verkrijgen in ruimtes die de genezing bevorderen. Nurture werkt daarnaast samen met architecten, ontwerpers en een aantal Amerikaanse patiëntgeoriënteerde organisaties, zoals Planetree en het Center for Health Care Design.

Nurture richt zich op het verbeteren van de zorgervaring voor patiënten, personeel en zorgpartners. Allen hebben zij hun eigen specifieke behoeften binnen de zorgomgeving, variërend van productiviteit tot veiligheid en privacy. De oplossingen van Nurture voorzien in de behoeften van facility managers, bestuurders, architecten en ontwerpers. De producten zijn ontworpen voor wachtruimtes, patiëntruimtes, ruimtes voor het verplegend personeel, laboratoria en kantoren.

Hoewel Nurture een nieuw bedrijf is, heeft het een uitgebreide productportfolio door de achtergrond, producten en expertise van Steelcase. De afgelopen twee jaar heeft het bedrijf onderzoek gedaan om te evalueren hoe personeel in de zorg hun taken uitvoeren, en hoe patiënten de zorg ontvangen. "Ons team wil evalueren wat goed werkt en wat beter zou kunnen werken," legt Love uit.

"We hebben met Steelcase al jarenlange ervaring opgedaan in de zorg. En vanaf nu kunnen onze klanten binnen deze sector op één specifieke plek terecht, voor onze onderzoeksresultaten en voor bestaande en nieuwe producten," zegt James P. Hackett, President en CEO van Steelcase. "De zorgsector blijft de komende jaren groeien in omvang en we zien er naar uit deze markt te bedienen."

Nurture wordt officieel gepresenteerd tijdens de NeoCon World's Trade Fare op 12 tot 14 juni in Chicago en onthult dan ook een aantal innovatieve productontwerpen en oplossingen. In de loop van volgend jaar zullen de producten van Nurture ook beschikbaar zijn op de Nederlandse markt. Voor meer informatie, zie www.nurturebysteelcase.com.

Over Steelcase

Steelcase helpt personen en bedrijven over de hele wereld effectiever te werken door het leveren van kennis, producten en diensten die het mogelijk maken een inspirerende werkomgeving te creëren. Dit wordt bereikt door de integratie van architectuur, meubels en technologie. Steelcase is sinds 1974 wereldwijd marktleider in de kantoormeubelbranche. De omzet in boekjaar 2006 was ongeveer $2,9 miljard. Het portfolio van Steelcase bestaat uit interieurarchitectuurproducten, meubelsystemen, technologische producten, stoelen, verlichting en archiveringsgerelateerde producten en diensten.

Steelcase en haar dochterondernemingen werken met dealers op meer dan 900 locaties, hebben fabrieken op meer dan 35 locaties en ongeveer 14.000 werknemers over de hele wereld. De Class A Common Stock van de onderneming wordt verhandeld op de New York Stock Exchange onder het symbool SCS.

Voor meer informatie voor de pers

Lubbers & De Jong BV

Margriet Luttikhuizen

T 020 421 0565

F 020 638 8417

E Margriet@l-dj.nl