Exact Holding NV

PERSBERICHTEN

Freia kiest voor Exact e-Synergy

PWC adviseert Freia Exact e-Synergy te gebruiken voor integratie bedrijfsprocessen

Delft, 10 mei 2006 - Exact Holding N.V. (Exact) kondigt aan dat commercieel opleidingsinstituut Freia heeft gekozen voor Exact e-Synergy voor de integratie en optimalisatie van interne bedrijfsprocessen. Na een intensief selectietraject adviseerde accountant PricewaterhouseCoopers Freia om voor Exact e-Synergy te kiezen. Circa 250 medewerkers gaan hun dagelijkse werkzaamheden structureren met behulp van Exact e-Synergy.

Rajesh Patel, CEO van Exact Software "Freia is een gevestigde naam in de markt voor commerciële opleidingsinstituten, met een indrukwekkende staat van dienst. De uitdaging waarvoor Freia staat, centrale controle over een breed merkenportfolio, kan met Exact e-Synergy krachtig worden aangegaan. Door een geïntegreerde oplossing voor de gehele organisatie te gebruiken, ontstaat bovenop die centrale controle een belangrijk synergievoordeel. Dat is de meerwaarde die Exact e-Synergy biedt ten opzichte van branchespecialisten."

Freia zal Exact e-Synergy gebruiken om zijn volledige merkenportfolio - met daarin onder andere Intermediair Trainingen, Comenius, Horizon Training & Development, Horizon Interlingua, Fources en de Academie voor Management - centraal en geïntegreerd te beheren. Exact e-Synergy biedt de ideale mix van optimale flexibiliteit voor de individuele Freia onderdelen én integraal inzicht voor de centrale organisatie.

De 250 medewerkers van Freia zullen zowel de operationele als de commerciële processen op een uniforme wijze afhandelen binnen één geïntegreerde omgeving. Voor de buitenwereld blijven de verschillende onderdelen van Freia strikt gescheiden, en ook intern heeft elk onderdeel een eigen omgeving in Exact e-Synergy. De merkidentiteit per onderdeel is daardoor optimaal gewaarborgd, terwijl de integratie van bedrijfsprocessen een flink synergievoordeel oplevert.

Op advies van PricewaterhouseCoopers verkoos Freia Exact e-Synergy boven een aantal andere oplossingen, ook van branchespecialisten. Rick de Rijk, commercieel directeur van Freia, motiveert die keuze als volgt: "Freia biedt grote organisaties een geïntegreerde oplossing op het gebied van opleidingen. Om dit waar te maken hebben we een uniform besturingsproces nodig. Exact maakt dit waar, nu en naar onze overtuiging ook in de toekomst."

Exact-partner VCD Automatisering B.V. verzorgt de implementatie van Exact e-Synergy bij Freia.

/ / / / /

Over Freia

Freia biedt als zakelijke, strategische partner individuele cursisten maximale
persoonlijke ontwikkeling en draagt daarmee bij aan de strategische ontwikkeling van hun organisaties. Vanuit de behoeften van onze klanten valt er met Freia veel te winnen. Zowel op het gebied van training en opleiding als op het gebied van executive en management development.

Vanuit de behoefte om rendementsdoelstellingen van opleidingen te evalueren en een efficiënte uitvoering ervan te garanderen, voorziet Freia klanten van corporate educational services met behulp van Fources.

Vanuit een heldere visie op opleiden en ontwikkelen, de verzamelde jarenlange ervaringen van de bedrijven die samen Freia vormen en de nodige expertise en creativiteit, zorgt Freia voor het afgesproken resultaat.

Over Exact Software

Exact Software werd in 1984 opgericht en is een internationaal vooraanstaande producent van zakelijke software. Naast traditionele, geïntegreerde oplossingen voor Enterprise Resource Planning (ERP) ontwikkelt Exact Software daaraan gerelateerde oplossingen voor onder andere Human Resource Management (HRM), Customer Relationship Management (CRM), Project Management en elektronische workflow.

Exact Software heeft zijn hoofdkantoor in Delft en onderhoudt daarnaast een netwerk van vestigingen in Europa, het Midden-Oosten, Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië en Afrika. Met meer dan 2700 medewerkers, vestigingen in ruim 40 landen en oplossingen die beschikbaar zijn in 40 talen bedient Exact Software momenteel klanten in 125 landen, verspreid over alle vijf continenten.

In 2005 bedroeg de omzet van Exact Software ¤ 224,5 miljoen. Sinds juni 1999 is Exact Holding NV genoteerd aan de Eurolist by Euronext Amsterdam.