Orthomoleculaire geneeskunde heeft de toekomst

Ortho Linea start nieuwe basisopleiding orthomoleculaire geneeskunde

ZOETERMEER, 20060510 -- Orthomoleculaire geneeskunde houdt zich bezig met het op de juiste manier inzetten van die voedingsstoffen die specifiek op het individu een verbetering tot gevolg kan hebben. Hierbij valt te denken aan onder andere vitaminen, mineralen, spoorelementen, enzymen en kruiden. De eisen die gesteld worden aan deze stoffen vanuit de orthomoleculaire kennis, liggen gemiddeld hoger dan de producten die je normaal in het vak van de supermarkt of drogist kunt vinden. Het juist omgaan met kennis en inzicht wordt onderwezen in de opleiding die in september 2006 van start gaat.


Door overheidswege zijn strenge eisen gesteld aan het op de markt brengen van stoffen zoals voedingssupplementen. Het opdoen van kennis om hiermee een verantwoord advies te geven in de praktijk, is een van de doelstellingen van de basisopleiding orthomoleculaire geneeskunde van Ortho Linea.

Vanuit de reguliere als ook de complementaire geneeskunde wordt in toenemende mate onderzoek gedaan naar de rol van voedingsstoffen bij gezondheid en ziekte. Kijk maar naar de invloed van omega-3 vetzuren bij hart- en vaatziekten en gedragsproblemen zoals ADHD. Maar ook glucosamine in de reumatologie bij problemen als artritis en artrose, foliumzuur ter preventie van open ruggetjes maar ook bij een verhoogde homocysteïne spiegel met als gevolg hart- en vaatziekten. Hiermee kun je ook stellen dat het gaat om een biochemische wetenschap. Mede hierdoor heeft de orthomoleculaire geneeskunde dan ook de toekomst!

De rol van voeding wordt meer en meer bekend: de mythen rondom melk, vetsoorten (zoals transvetzuren), cholesterol, light-producten etcetera.

Ortho Linea verzorgt een opleiding tot orthomoleculair arts of therapeut. De opzet van de lesstof, contacturen en exameneisen voldoen aan de eisen van de MBOG (Maatschappij ter bevordering van de Orthomoleculaire geneeskunde).

Een enthousiast team van docenten, gevormd vanuit kennis, expertise en werkzaamheid in dit veld, verzorgen negen blokken van twee aan een sluitende dagen (vrijdag en zaterdag). De opleiding start in september en loopt tot juni 2007. De cusruslocatie is Woudschoten in Zeist. Meer gegevens kunt u vinden op www.ortholinea.nl

Verdere informatie kunt u verkrijgen bij:

Ortho Linea

Contact persoon: Jan Blaauw (inhoudelijk)

Contact persoon: Jan Bronswijk (organisatorisch)

Marsmanhove 25

2726 DA Zoetermeer

Tel. 079-3290115

Fax. 079-3290666

www.ortholinea.nl

info@ortholinea.nl



Ortho Linea