Blijf af van Code Tabaksblat

R.A.Vroom van VRIMS wijst voorstel van Commissie Monitoring Code Corporate Governance tot wijziging van tekst inzake risicobeheersing af

LAREN, 20060510 -- Vroom van VRIMS, risk management consultant, ziet het voorstel van de Commissie om de Code aan te passen als een stap acheruit. De Commissie Monitoring Corporate Governance Code komt met dat voorstel na studie van de praktijk van de Code en de constatering dat ondernemingen moeite hebben te verklaren dat zij over een adequaat en effectief risicobeheersingsysteem beschikken.


Vroom vindt de argumenten van de Commissie niet valide, dat de voorgestelde wijzigingen heel veel nieuwe vragen oproepen en de internationale positie van ondernemingen verzwakken, omdat de voorgestelde tekst afwijkt van de internationaal gangbare.
Voorts inspireren de voorgestelde wijzigingen ondernemers niet met de broodnodige implementatie van risicobeheersing voort te gaan, hoe moeilijk soms ook.
Iedereen mag verwachten dat ondernemeningen, zoals SOX stelt, beschikken over een 'effective internal controlsystem'. Dat geldt voor alle Amerikaanse beursgenoteerde ondernemingen. Indien de Nederlandse ondernemingen met veel minder mogen doen, is dat slecht voor ondernemend Nederland en verzwakt dat onze internationale concurrentiepostie.Om onderneningen te helpen bij de opzet van een effectief risicobeheerssysteem introduceert Vroom een Risk Management Protocol en een Risk Management Maturity Model.
Voor nadere info:
R.A.Vroom
VRIMS Integraal Risk Management Services
www.riskmanagement.nl
Voor opvragen:commentaar op rapport Cie Frijns, RMP en RMMM:
vroom@riskmanagement.nl



Ingezonden persbericht