Politie Zeeland


---


W-1906-2006 Fietser gewond na aanrijding
Een 37-jarige fietser uit Middelburg is woensdagmiddag rond 17.15 uur gewond geraakt nadat hij was aangereden door een bestelauto.
De bestelauto, bestuurd door een 31-jarige Oost-Souburger, reed over de Herculesweg in Middelburg en verleende op de kruising met de Waldammeweg geen voorrang aan de 37-jarige fietser. De fietser werd geschept door de auto en kwam ten val. Hij is met een hoofdwond voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn fiets is geheel vernield, de auto had schade aan de voorruit en motorkap.

O-1907-2006 Aanrijding in Heinkenszand
Op de kruising Boerendijk/Schrouwersweg zijn woensdag rond 18.20 uur twee personenauto's met elkaar in botsing gekomen.
Het ongeval gebeurde doordat een 60-jarige automobilist uit de gemeente Reimerswaal op bovengenoemde kruising geen voorrang gafaan een 42-jarige automobilist uit Heinkenszand. Er raakte niemand gewond.


O-1908-2006 Automobilist rijdt door
De politie heeft woensdagmiddag in zijn woning een 18-jarige inwoner van Zierikzee aangehouden nadat hij was doorgereden na een aanrijding met een fietser.
Hij had, zonder dat hij in het bezit is van een rijbewijs, en zonder toestemming van zijn vader diens auto meegenomen om een rondje te rijden. Op de kruising Scheldestraat/Grevelingenstraat in Zierikzee nam hij de bocht te ruim waarna hij tegen een fietser aanreed. De fietser, een 69-jarige vrouw uit Zierikzee, kwam ten val. De 18-jarige bestuurder is zonder te stoppen, doorgereden naar huis. Omdat een getuige het kenteken van zijn auto had genoteerd, kon hij kort daarna worden aangehouden. Hij is na verhoor en opmaken van proces-verbaal weer in vrijheid gesteld.

O-1909-2006 Twee mannen aangehouden voor diefstal
In Goes heeft de politie woensdagmiddag twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal.
Rond 16.00 uur was melding gemaakt dat twee mannen goederen hadden weggenomen in een winkel aan de Lange Kerkstraat in Goes. Ze werden hierbij betrapt toen ze de winkel wilden verlaten en het alarm afging. Beide mannen renden vervolgens de winkel uit waarna het personeel de politie belde. Die was snel ter plaatse en zagen twee mannen die voldeden aan het opgegeven signalement, een nabijgelegen winkel inlopen. De twee mannen, een 20-jarige man uit Doorn en een 25-jarige man waarvan de woonplaats niet bekend is, zijn vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ze zijn ingesloten voor verder onderzoek.

---- --