Ingezonden persbericht

Nr. 53

Hilversum, 2 maart 2006

RONDUIT THEATER IN HOOGEVEEN

Na het succes van de vorige tour trekt EO-Ronduit dit voorjaar opnieuw met theaterproductie 'DRIVE' door het land. Woensdag 10 mei is 'DRIVE' te zien in Theater de Tamboer, Hoofdstraat 17. Deze tour van Ronduit Theater, van in totaal zes avonden, is speciaal gemaakt voor jongeren vanaf 12 jaar die niet of nauwelijks bekend zijn met het christelijk geloof. Gelovige jongeren worden uitgedaagd hun vrienden mee te nemen en hen zodoende op een zeer laagdrempelige manier kennis te laten maken met het christelijke geloof. Door de combinatie van theater, muziek en multimedia wordt jongeren op een vernieuwende manier iets verteld over de boodschap van de Bijbel. De avonden beginnen om 19.00 uur. Kaarten kosten E 10,- (inclusief een vrijkaart om een vriend(in) mee te nemen). Meer informatie of reserveren: www.eo.nl/ronduittheater of via de Reserfoon 0318-622336.

'DRIVE' is een multimediale theatervoorstelling over hoe één beslissing het verschil kan betekenen tussen vriendschap en verraad, tussen dood en leven. Steven, een jongen van 18 jaar, heeft het helemaal voor elkaar. Beetje chillen met z'n vrienden, leuke vriendin en net z'n rijbewijs gehaald. Geen vuiltje aan de lucht. Tenminste, dat zou je denken. Maar waarom voelt hij zich dan zo eenzaam? Op een zaterdagavond gaat Steven uit met zijn vrienden Edo, Heike en Monica. Maar wat een gezellige avond had moeten worden, verandert door één stomme zet in een nachtmerrie. Een nachtmerrie waardoor de vrienden lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Hoe echt is hun vriendschap eigenlijk? Hoeveel hebben ze nou echt voor elkaar over? Als ze 's avonds met hoge snelheid terugrijden en er plotseling een boom opdoemt uit de duisternis, lijkt er voor Steven geen weg terug...

Met: Job van Gorkum, Frank van der Velde, Gert van den Brink, Hanneke Eilander, Raymond Koper, Marlies Smit, André van Egmond e.a.

Ronduit Theater 'DRIVE' is ook te zien in de volgende theaters:

. Donderdag 11 mei, Alphen a/d Rijn, Theater Castellum, Rijnplein 1-3
. Zaterdag 13 mei, Zeist, Figi Theater, Het Rond 2
. Donderdag 18 mei, Groningen, De Oosterpoort, Trompsingel 27
. Vrijdag 19 mei, Doetinchem, Schouwburg Amphion, Schouwburgplein 1
. Zaterdag 20 mei, Bussum, Theater Spant, Dr. A Kuyperlaan 3

Noot voor redactie



Ingezonden persbericht