Raad van State


In-Housedag bij de Raad van State
Ben je rechtenstudent en studeer je in 2006 af? Heeft het bestuursrecht jouw interesse en zie je het als een uitdaging complexe dossiers te doorgronden en juridische geschillen op te lossen? Of vind je het boeiend wetsvoorstellen te analyseren en te toetsen in het licht van internationale verdragen, de Grondwet en overige wetgeving? Als je wilt weten of werken bij de Raad van State voor jou een aantrekkelijke keuze is, schrijf je dan in voor de In-Housedag op 12 mei aanstaande. Deze dag biedt je de mogelijkheid om rond te kijken op de werkvloer van de Raad van State zelf.

Programma
De In-Housedag bestaat uit een afwisselend programma, zodat je een beeld kunt vormen van de verschillende aspecten van de Raad van State. Eerst bezoek je een zitting van de Afdeling bestuursrechtspraak. Daarna bespreek je een actueel bestuursrechtelijk geschil en speel je de bijbehorende zitting na. Een aantal jonge juristen begeleiden je bij deze casus. Ter voorbereiding krijg je de processtukken van tevoren thuisgestuurd. Ook maak je tijdens de In-Housedag kennis met de wetgevingstaak van de Raad van State.

Tijdens de In-Housedag krijg je eveneens informatie over de verschillende loopbaanmogelijkheden en een rondleiding door de gebouwen. De dag wordt afgesloten met een borrel. Tijdens deze borrel kun je op een informele manier (nader) kennis maken met de juristen en staatsraden (rechters) van de Raad van State.
Kortom, een dag waarbij je een goed beeld zult krijgen van het werk en de werksfeer.

Deelname
Er kan een beperkt aantal studenten deelnemen aan deze In-Housedag. Meld je daarom vóór 24 april aan via het digitale inschrijfformulier. Begin mei krijg je van ons bericht of jij op 12 mei bij het programma kunt zijn.

Inschrijfformulier

Meer informatie
Heb je vragen of wil je meer informatie, neem dan gerust contact op met Dorien Wesseling (070-4264770) of Pieter-Bas Beekman (070-4264773).

Datum: vrijdag 12 mei 2006