Tweede Kamer der Staten Generaal

Habitat conferentie in Tweede Kamer
?The UN Habitat Agenda: challenges for sustainable urbanisation?

Op 12 en 13 mei 2006 vindt in de plenaire zaal van het Tweede-Kamergebouw de habitat conferentie ?Challenges for sustainable urbanisation? plaats. Deze bijeenkomst, georganiseerd door het Platform van Europese Europarlementariërs voor Habitat en het Habitat Platform, bespreekt de resultaten en uitdagingen na 10 jaar Habitat Agenda. De Habitat Agenda werd in 1996 door de Verenigde Naties, met steun van Nederland, vastgesteld met als doelstelling het bestrijden van wereldwijde stedelijke armoede.

De conferentie wordt op vrijdag 12 mei om 13.30 uur geopend. Sprekers zijn onder andere Mrs. Ana Tibaijuka, uitvoerend directeur van UN-Habitat en minister Sybilla Dekker van VROM. Naast parlementariërs uit diverse Europese landen zijn ook NGO?s (non-gouvernemental organizations) en andere stakeholders aanwezig.

Hoofdhema?s
De drie hoofdthema?s waarover wordt gedebatteerd zijn:
- ?Be involved?; sociaal-culturele aspecten van duurzame stedelijke ontwikkelingen zoals participatie van bewoners, burgerrechten, de rol van minderheden en jongeren;

- ?Live sustainably?; de duurzame inrichting van de woonomgeving zoals energiebesparing, schoon water, afval en recycling;
- ?Have an income?; de economische aspecten zoals werkgelegenheid, het hebben van een inkomen en ondernemerschap.

Verklaring van Den Haag
Op zaterdag wordt de conferentie om 13.00 uur afgesloten met de Declaratie van Den Haag waarin aanbevelingen voor de toekomst worden opgenomen. Deze verklaring wordt vervolgens ook aangeboden op het World Urban Forum dat in juni in Vancouver plaatsvindt.

Meer informatie over de conferentie en wijze van aanmelden treft u op www.habitatconference2006.nl