Gemeente Kampen

Persbericht

Brandweer Kampen organiseert sponsorloop

Kampen, 25 april 2006

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei 2006 lopen twaalf leden van de brandweer Kamper een sponsorloop ten behoeve van de Nederlandse Brandwondenstichting. De route hiervan loopt van Kampen, via Almere naar de Dam in Amsterdam.

De lopers vertrekken 12 mei 2006 's ochtends om 3.00 uur bij de brandweerkazerne van Kampen en verwachten 's middags om 16.00 uur in Almere aan te komen. De volgende ochtend vertrekken de lopers om 6.00 uur richting de finish in Amsterdam waar zij rond 15.00 uur op de Dam hopen aan te komen. In zowel Almere als Amsterdam staat een welkomstcomité bestaande uit vertegenwoordigers van de Brandwondenstichting, sponsoren, vertegenwoordigers van de lokale en Kamper brandweer en gemeente om de lopers feestelijk binnen te halen.

De afstand van ongeveer 100 kilometer wordt door de brandweerlieden afgelegd in volledig uitrukuniform, de voorste twee lopen daarbij met ademlucht. Samen met de diverse verzorgingsvoertuigen in de colonne vormen ze een opvallende stoet. Een onderneming als deze vergt de nodige voorbereidingen. Weken lang zijn de lopers al aan het trainen en is de organisatie bezig alles te regelen, zodat de sponsorloop op de dagen zelf soepel verloopt.

Om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Brandwondenstichting heeft de organisatie van deze actie brandweerkorpsen door het hele land gevraagd om een bijdrage te leveren. Zelf zijn de lopers samen met leden van de jeugdbrandweer onder meer de straat opgegaan om sponsors te zoeken. Inmiddels hebben ongeveer 150 bedrijven sponsoring van dit evenement toegezegd.

De Nederlandse Brandwondenstichting is zeer content met het initiatief van de brandweer Kampen, die dit project in samenwerking met de gemeente Kampen en de Nederlandse Brandwondenstichting heeft opgezet. Volgens de Brandwondenstichting is deze actie qua opzet de grootste in zijn soort die tot nu toe voor de stichting georganiseerd is.