Landelijke Studenten Vakbond

PERSBERICHT

Aankondiging Congres "Jong talent; hoe huisvest je dat in de stad?"

Utrecht, 2 mei 2006 - Al jarenlang groeit het structurele woningtekort. Jonge talenten, waaronder studenten, ervaren hierdoor steeds meer problemen bij het vinden van een geschikte woning. Met het congres "Jong talent; hoe huisvest je dat in de stad?" wil de LSVb bijdragen aan het verbeteren van de situatie. Op 12 mei gaan belanghebbenden en experts met elkaar in debat.

Het structureel groeiende woningtekort levert jongeren, studenten en starters grote problemen op bij het vinden van een geschikte en betaalbare woning. Van oudsher zijn de tekorten vooral in steden als Amsterdam en Utrecht groot, maar tegenwoordig loopt ook in andere verstedelijkte gebieden het tekort snel op.

Oorzaak voor deze woonruimtetekorten is niet eenduidig. Sloop van bestaande bebouwing, gebrekkige doorstroom, maar vooral te weinig nieuwbouw verergeren de situatie. De afgelopen jaren zijn in verschillende steden publiek-private samenwerkingen ontstaan om geschikte en betaalbare woningen te creëren. Deze positieve start levert vooral veel tijdelijke oplossingen op, zoals parken van gestapelde zeecontainers die dienen als studentenkamers.

Op 12 mei brengt de LSVb tijdens haar Congres "Jong talent; hoe huisvest je dat in de stad?" beleidsmakers, projectontwikkelaars, studentenhuisvesters en andere belanghebbenden bijeen om kennis uit te wisselen over oplossingen voor de huisvestingstekorten. Sprekers zijn: directeur van Kences, de Woonbond, directeur van Laagland Advies, adjunct-directeur regio midden Rabo Vastgoed, Wonen boven Winkels, directeur van DuWo en directeur van de Smartagent Company. Gastheer van het congres is Ruud Bleijerveld.

LSVb Congres "Jong talent; hoe huisvest je dat in de stad?" Vrijdag 12 mei, 12.30-17.30 uur (deelname gratis, aanmelding mogelijk t/m 8 mei via www.lsvb.nl/actueel/congres_formulier) Toren van Babel | Oudenoord 257 | 3513 EP Utrecht | +31(0)30-2724806


---------------------