Gemeente Etten-Leur

Expositie Jan van den Brink in Oude Raadhuis

Zie ook


* Foto van Jan van den Brink

* Expositie Jan van den Brink - FASCINATIES

Vrijdag 12 mei om 19.30 uur vindt de officiële opening plaats van de tentoonstelling FASCINATIES. De heer Frank Houben, oud-commissaris van de Koningin in Noord-Brabant, zal de openingshandeling verrichten. Deze tentoonstelling van werken van de bekende Etten-Leurse kunstenaar Jan van den Brink is te bezichtigen tot en met 28 mei in de Schonckzaal van het Oude Raadhuis in Etten-Leur.

Expositie Jan van den Brink in Oude Raadhuis Etten-Leur

Vrijdag 12 mei om 19.30 uur vindt de officiële opening plaats van de tentoonstelling FASCINATIES. De heer Frank Houben, oud-commissaris van de Koningin in Noord-Brabant, zal de openingshandeling verrichten. Deze tentoonstelling van werken van de bekende Etten-Leurse kunstenaar Jan van den Brink is te bezichtigen tot en met 28 mei in de Schonckzaal van het Oude Raadhuis in Etten-Leur. Op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur; in het weekend en op Hemelvaartsdag van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

De kunstenaar

Jan van den Brink was een bevlogen kunstenaars, die gedurende zijn leven (1919-1993) heel veel werken maakte: tekeningen, olieverfschilderijen, aquarellen. Daarnaast heeft hij veel monumentaal werk uitgevoerd aan talloze gebouwen in West-Brabant. Gedurende de tentoonstelling, op zondag 21 mei om 14.00 uur, zal kunsthistorica Mieke Conijn in de Schonckzaal een lezing houden over deze kunstenaar en de werken, die hij heeft gemaakt.

Actieve schoolbezoeken aan expositie

De Kunstuitleen Etten-Leur betrekt de basisscholen in Etten-Leur hierbij op basis van haar cultureel educatief programma. Zij nodigt de groepen 6 en 7 uit voor de expositie Jan van den Brink om de kinderen kennis te laten maken met een stukje cultuur dichtbij huis. De Kunstuitleen heeft voor de kinderen een route met een vragenlijst uitgewerkt, waardoor ze een actieve en creatieve rondleiding mee gaan maken. In deze drie kwartier durende rondleiding steken ze het nodige op over de verschillende technieken en materialen van de veelzijdige werken van Van den Brink.

De klas, die het meest actief en creatief aan de slag gaat met de vragenlijst bij de expositie, wint een abonnement op het kunsttijdschrift DaDa. Een inspirerend tijdschrift voor kinderen van 6 tot 106 jaar!

Meer informatie

De tentoonstelling is georganiseerd door de Stichting Jan van den Brink in samenwerking met de Gemeente Etten-Leur. Voor meer informatie over de kunstenaar Jan van den Brink, over de tentoonstelling en over een lezing over Jan van den Brink kunt u contact opnemen met Mevrouw Annette Gepkens, telefoon 0620620570 en e-mail: a.gepkens@home.nl.

Gids/plattegrond
Week in....week uit
Sint Paulushofje

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl