Gemeente Delft brede schoolsportdag in Delft

Vrijdag 12 mei 2006 is er brede schoolsportdag. Dit sportieve evenement aan het einde van het brede schooljaar heeft als doel sport bij de kinderen nog eens extra onder de aandacht te brengen. Alle kinderen uit groep zeven van het Delftse basisonderwijs maken op deze dag kennis met vijfentwintig vormen van sport, spel en beweging.

Maar liefst zeshonderdennegentig kinderen van drieëntwintig Delftse basisscholen zullen kennismaken met en deelnemen aan vijfentwintig verschillende vormen van sport, spel en beweging. Het sportaanbod wordt door drieëntwintig Delftse sportverenigingen verzorgd. Studenten van het Mon3aan college, afdeling sport en bewegen zijn door een stageopdracht nauw betrokken bij de uitvoering van de sportdag.

Dit evenement sluit aan op de activiteiten in het brede schoolprogramma, waarin partijen samenwerken om de ontwikkelingskansen van kinderen te vergroten. Sport en bewegen speelt hierin een belangrijke rol. Bewegen staat niet alleen voor gezondheid, maar ook voor vrijetijdsbesteding, opvoeding en integratie van allochtonen en mensen met een functiebeperking. Door de BOS-impuls vanuit het Rijk wordt de samenwerking tussen Buurt, Onderwijs en Sport in Delft nog eens extra verdiept en uitgebreid.

'Kinderen in hun eigen buurt en school laten leren, spelen en gezond bewegen; daar staat brede school Delft voor. Een leuke dag vol leuke activiteiten. Scholen, kinderopvang en tal van verenigingen werken hierin samen'.
---
Noot voor de redactie: (