Gemeente Ambt Montfort


Voorontwerp bestemmingsplan "artikel 30 herziening buitengebied' Met ingang van 12 mei 2006 ligt gedurende zes weken tot en met 22 juni
2006 het voorontwerp bestemmingsplan artikel 30 herziening Buitengebied van de gemeente Ambt Montfort ter inzage op het gemeentehuis.

Het bestemmingsplan Buitengebied (Moederplan) werd 18 december 2003 vastgesteld door de gemeenteraad. Dit plan werd gedeeltelijk goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van Limburg. Het goedkeuringsbesluit werd door Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State gedeeltelijk vernietigd.
Op grond van artikel 30 WRO is het gemeentebestuur na de (gedeeltelijke) onthouding van goedkeuring verplicht om een nieuw bestemmingsplan vast te stellen, met inachtneming van de besluiten van Gedeputeerde Staten en Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Tevens zijn er onderdelen van het Moederplan die geactualiseerd moeten worden.
In dit plan zijn opgenomen de actualisering naar aanleiding van het Reconstructieplan Noord- en Midden Limburg, POL-uitwerking BOM+, hamsterkernleefgebieden, nationale leidingenstrook, plangrenzen, individuele percelen, archeologische monumenten, kampeerbeleid, vestigingsregeling Bedrijfsdoeleinden en gebruiken of laten gebruiken.

Ingezetenen en in de gemeente belanghebbende natuurlijke en rechtspersonen kunnen gedurende de bovenvermelde termijn hun inspraakreactie over dit voorontwerp schriftelijk kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van de gemeente Ambt Montfort, postbus
6099, 6077 ZH te St. Odiliënberg.

Desgewenst bestaat de gelegenheid om de inspraakreactie mondeling naar voren te brengen. Mocht u dat wenselijk achten, dan zult u daartoe na telefonische afspraak (tel. 0475-538873) in de gelegenheid worden gesteld.

Om de belangrijkste uitgangspunten nader toe te lichten en te bespreken wordt een inspraakavond georganiseerd, de datum, het tijdstip en de locatie zullen nog bekend worden gemaakt in dit blad.