Ingezonden persbericht


Bezoekadres
Stadhuisplein 130

Postadres
Postbus 90155
5000 LH Tilburg

Doorkiesnummer
013 542 99 52
Faxnummer
013 542 88 95

Servicedienst
Faciliteiten
Personeel
Informatisering
Financiële Administratie
Juridische Zaken
Communicatie

Nummer

Datum
10 mei 2006

Vrijdag voor het laatst Paul Bogaerts in kamer burgemeester

De expositie van fotograaf en beeldend kunstenaar Paul Bogaers in de werkkamer van burgemeester Vreeman is aanstaande vrijdag voor het laatst te bezichtigen tussen 15:00 en 17:00 uur. Bezoekers kunnen hier terecht via de kantoor ingang van Stadskantoor I , Stadhuisplein 130.

Paul Bogaers maakt gebruik van het medium fotografie. In zijn werken verkent hij de mogelijkheden van het combineren van beelden met beelden, teksten met teksten of beelden met teksten. Deze bijzondere manier van werken levert zeer verrassende en intrigerende fotokunstwerken op. Vaak doet hij dit door fotoŽs van totaal verschillende situaties met elkaar te combineren waardoor er een nieuwe betekenissen ontstaan.

Na de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg heeft Paul Bogaers geëxposeerd op diverse plekken in en buiten Nederland. Zo had hij vorig jaar nog een tentoonstelling in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Daarnaast hing zijn werk onder andere in andere het Amsterdams Centrum voor Fotografie, FOAM Fotografiemuseum in Amsterdam, het Fotomuseum in Den Haag en op verschillende fotofestivals en musea in onder andere Zwitserland, Frankrijk, Italië, Zuid-Afrika. Meer informatie over Paul Bogaers is te vinden op zijn site, www.paulbogaers.com.

De burgemeester van Tilburg hecht veel waarde aan beeldende kunst en stelt zijn werkkamer daarom graag beschikbaar als extra podium voor Tilburgse kunstenaars. Paul Bogaers is de vierde kunstenaar die een expositie heeft ingericht in de kamer van Ruud Vreeman en de ernaast gelegen collegekamer.

Voor de pers:
Thomas Heesters, woordvoerder burgemeester Vreeman: 013 5429952 Paul Bogaers: 06-29047626, e-mail: bogaers@hetnet.nl, internet : www.paulbogaers.com

---- --