Gemeente Kampen

Persbericht

Kampen, 11 mei 2006

Sponsorloop `Kampen tegen littekens' bijna van start

Vrijdag 12 mei 2006 geeft burgemeester J. Oosterhof om 3.00 uur 's ochtends het startsein voor de sponsorloop `Kampen tegen littekens'. Twaalf brandweermensen van Brandweer Kampen proberen vervolgens in twee dagen te voet de afstand van Kampen via Almere naar Amsterdam af te leggen. Zaterdag 13 mei hopen de leden van de brandweer na een tocht van 100 kilometer om ongeveer 14.00 uur op De Dam in Amsterdam aan te komen. De opbrengst van de sponsorloop is bestemd voor de Nederlandse Brandwondenstichting.

Na maanden van voorbereiding en training start de sponsorloop aanstaande vrijdag vanaf de brandweerkazerne aan de Jan Ligthartstraat in Kampen. Na het eerste deel van de route via Dronten te hebben afgelegd, hoopt de loopgroep om 9.00 uur in Lelystad aan te komen. Na een korte onderbreking vertrekt de groep om 10.00 uur via de Oostvaardersplassen naar de brandweerkazerne aan de Markerkant 1513 in Almere. De loopgroep wordt hier om ongeveer 16.00 uur verwacht.

De volgende ochtend op zaterdag 13 mei gaat de groep brandweermensen opnieuw van start. De loopgroep vertrekt om 6.00 uur vanuit Almere richting Muiden en Diemen. De laatste tussenstop is gepland omstreeks 12.00 uur in Diemen. Na een half uur pauze vervolgd de groep om 12.30 de sponsorloop om vervolgens rond 14.00 uur in het centrum van Amsterdam te finishen.

Tijdens de tocht, die wordt ondersteund door diverse brandweerkorpsen, lopen ook leden van de brandweerkorpsen van de te doorkruisen gemeenten mee. Daarnaast neemt mevrouw B. Kanis uit Kampen deel aan de tocht. Zij heeft haar man aan brandwonden verloren en hoopt de gehele tocht uit te lopen om hiermee de actie te ondersteunen. Zowel in Almere als in Amsterdam wordt de loopgroep verwelkomd door de Nederlandse Brandwondenstichting, een afvaardiging van gemeentebesturen en brandweerkorpsen en andere betrokkenen. GeĂŻnteresseerden zijn van harte welkom om bij de finish in beide plaatsen aanwezig te zijn. Wilt u ook een bijdrage leveren aan de sponsorloop, dan kunt u uw gift overmaken op giro 20.21.22 ten name van de Brandwondenstichting onder vermelding van `Kampen tegen littekens'.