Ingezonden persbericht


Persbericht

PGGM brengt verpleegkundigen en verzorgenden een ontbijt

Vrijdag 12 mei is de Dag van de Verpleging. PGGM, pensioenfonds voor de sector zorg en welzijn, grijpt deze dag aan om verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland in het zonnetje te zetten. Daarom biedt PGGM deze dag 1000 ontbijtjes aan. De ontbijtjes worden vrijdag 12 mei door heel Nederland thuis bezorgd.

Heino van Essen, waarnemend voorzitter PGGM: "Met de ontbijtactie wil PGGM uitdrukking geven aan de onderlinge waardering en sympathie die er bestaat bij collega's in de zorg en welzijn."

Ellen ten Damme

Ellen ten Damme ondersteunt de actie van PGGM. Zij bracht vanochtend bij de instelling De Leite, locatie Roden, het eerste ontbijt naar de verzorgenden van haar gehandicapte zusje. Heino van Essen vertegenwoordigde PGGM daarbij. (zie foto)

Vrijdag 12 mei bezorgen PGGM-medewerkers een ontbijt bij de mensen thuis. Ook het inpakken van de 1000 ontbijtjes deden PGGM-medewerkers.

Opzet actie

In februari is een oproep gedaan in het PGGM-magazine EigenTijd om een collega te nomineren voor een ontbijt. Ruim 2000 verpleegkundigen en verzorgenden hebben een collega opgegeven. De 1000 origineelste motivaties werden beloond met een ontbijt.

Internationale Dag van de Verpleging

Op 12 mei, de geboortedag van Florence Nightingale, wordt de internationale Dag van de verpleging gevierd. Veel zorginstellingen organiseren op en rond die datum allerlei activiteiten. De AVVV heeft op www.avvv.nl/dagvandeverpleging, een landelijke agenda van alle activiteiten opgesteld.

Bedrijfstakpensioenfonds PGGM uit Zeist beheert het pensioenpakket van zo'n 1,9 miljoen (oud-)werknemers in de sectoren zorg en welzijn in Nederland. Het beheerd vermogen bedraagt op het moment ruim Euro 70 miljard en is samengesteld uit pensioenpremies en beleggingsopbrengsten.

Zeist, 11 mei 2006