Ingezonden persbericht


Veronica schrijft opnieuw geschiedenis met webstation v-radio

De Veronica Radioschool start vrijdag 12 mei 2006 met een nieuw project: 'V-Radio'! V-Radio is het webstation van de Veronica Radioschool en is speciaal opgezet om nieuw radiotalent de kans te geven programma's te maken.

3FM-DJ Gerard Ekdom geeft vrijdag het startsein voor V-Radio. Nieuwslezer Arend Langenberg, bekend van onder meer Radio Veronica en Sky Radio, zal daarnaast de opening verzorgen met een bijzonder nieuwsbericht. Via www.v-radio.nl is de start van V-Radio vrijdag live te volgen vanaf 17:45 uur.

De Veronica Radioschool wil met V-Radio een platform creëren voor gedurfde en creatieve radio. Uniek en onderscheidend is dat ieder lid van de Radioschool zelf programma's kan maken op V-Radio! Iedereen kan lid worden van de Radioschool. Daarna kan ieder lid zelf een programma aanbieden. Talenten worden op professionele wijze begeleid en maken direct kans op een plaats in de Klas van 24, de praktijkgerichte opleiding aan de Veronica Radioschool. Inmiddels heeft de Radioschool ruim 700 leden.

V-Radio draait volgens een hitradio-format maar is breder dan de meeste hitradiozenders. Interactiviteit staat centraal in de programma's. Elkaar bekritiseren op het online platform van de Veronica Radioschool is dan ook een logisch gevolg. De programmering voor V-Radio wordt binnenkort bekend gemaakt.

De Veronica Radioschool is een non-commercieel initiatief van Vereniging Veronica en is onderdeel van KINK FM. De Veronica Radioschool is de eerste echt professionele radio-opleiding in de Benelux. Jaarlijks worden vierentwintig radioschoolleden tussen de 16 en 25 jaar geselecteerd om een praktijkgerichte opleiding tot professioneel radiomaker te volgen. De opleiding duurt één jaar en kan gevolgd worden naast studie of werk.

noot voor de pers,