Gemeente Sneek


Sneek blij met toekenning van landelijke subsidieregeling BOS-impuls De gemeente Sneek is blij met de toekenning van de landelijke subsidieregeling BOS-impuls (Buurt, Onderwijs, Sport). Door deze subsidie, toegekend door het ministerie van VWS, gaat na de zomervakantie de Sneker BOS-impuls van start in de wijken Noorderhoek, Lemmerweg en Sperkhem, onder de naam Samen in Actie.

De subsidieregeling is bedoeld om een gezonde en actieve levensstijl bij jongeren tussen de 4 en 19 jaar te promoten door middel van arrangementen bestaande uit (buiten)schoolse activiteiten waarbij minimaal 50% van de activiteiten bestaat uit sport en bewegen.

Op dit moment is de gemeente Sneek op zoek naar een organisatie die een capabele BOS-consulent kan inzetten. De BOS-consulent zal ((buiten)schoolse) activiteiten zoals sport, muziek, dans, voedingsinformatie en spelactiviteiten op elkaar afstemmen. Daarnaast zal de consulent de verenigingen en instellingen stimuleren om nieuwe aansprekende activiteiten op te zetten. Afsluitend aan een activiteitenjaar zal een wijkolympiade worden georganiseerd, waaraan de hele buurt kan deelnemen.

Samen in Actie
Sneek kent een actief jeugdbeleid. Twee belangrijke speerpunten van het Sneker jeugdbeleid (Jong Sneek) zijn:

* een gezonde leefstijl én de jeugd in beweging.

De landelijke stimuleringsregeling BOS-impuls sluit hier naadloos op aan. Organisaties kunnen activiteiten organiseren die een actieve leefstijl bij kinderen uit de wijken Lemmerweg West en Oost, Noorderhoek en Sperkhem bevorderen. Er zijn al verschillende partijen actief. Ook de jongeren zelf hebben we nodig, want een actieve leefstijl bereik je niet alleen dat doe je samen, dus Samen in Actie.

Buurt De leefbaarheid van de wijk verbeteren door middel van samenwerking van alle betrokken professionele instanties en de bewoners.
Onderwijs Het versterken van de ontwikkelingskansen van kinderen op cognitief, emotioneel, creatief en lichamelijk gebied. Sport Sport inzetten om maatschappelijke effecten te bereiken.

© copyright 2006 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 11-5-2006