Politie Haaglanden

Persberichten van 12 mei

Haaglanden, 12-05-2006 o Dit zijn de persberichten voor de regio Haaglanden van vrijdag 12 mei.

Vrouw met hakbijl geslagen

Den Haag- Op 11 mei rond 22.45 uur kwam bij de politie een melding binnen dat een vrouw (52 jaar) was geslagen met een hakbijl aan het Hobbemaplein. De vrouw is met een diepe snee vervoerd naar het ziekenhuis. De verdachte, een 64-jarige Hagenaar is later in zijn woning aangehouden. De aanleiding ligt in de relatiesfeer.

Ruit woning vernield

Den Haag. Twee 25-jarige Hagenaars zijn donderdagavond 11 mei aangehouden. Zij worden verdacht van het vernielen van een ruit. De politie kreeg omstreeks 23.50 uur een melding dat twee mannen de ruit van een woning aan de Rhijnvisfeitlaan vernielden en daarna waren weggelopen. Mede door het opgegeven signalement kon de politie de twee verdachten even later op de Pieter Langendijkstraat aanhouden.

Dronken op bromfiets

Den Haag. Een 22-jarige Hagenaar is donderdagavond 11 mei om 20.20 uur op de Madepolderweg aangehouden. Agenten zagen de verdachte zonder helm op zijn bromfiets rijden. Toen zij hem hierover aanspraken, roken zij dat de verdachte onder invloed van drank was. Hierop werd hij aangehouden en aan het bureau bleek dat hij meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan (575 ugl). De verdachte kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en bekeuringen voor het niet dragen van een helm, onverzekerd rijden en het niet hebben van een bromfietscertificaat.

Openstaande boetes

Den Haag. Een 37-jarige Hagenaar is donderdagmiddag 11 mei aangehouden omdat hij nog een aantal boetes open had staan. De verdachte meldde zich aan het politiebureau en daar bleek dat hij voor bijna 815,00 aan openstaande boetes moest betalen en nog 72 dagen gevangenisstraf uit moest zitten. Omdat de verdachte niet kon betalen, mocht hij in totaal 83 dagen zitten.

Politie ontmantelt hennepkwekerij

Rijswijk Op donderdag 11 mei om 15:00 uur werd in een woning aan de Cornelis Suyslaan een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden er 150 hennepplanten in beslag genomen en vernietigd. De politie ontdekte de kwekerij nadat zij ter ondersteuning van de deurwaarder de woning kwam ontruimen.

Te hard onder invloed

Rijswijk Bij een snelheidscontrole op donderdag 11 mei om 14:00 uur op de Prinses Beatrixlaan werden 1100 voertuigen gecontroleerd waarvan 21 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 106 km per uur. De bestuurder had geen rijbewijs waarop zijn auto in beslag werd genomen. Een andere automobilist kwam met 94 km voorbij razen en bleek onder invloed te zijn. Hij blies aan het bureau 285 ugl en kreeg twee processen-verbaal.

Alcoholcontroles in Westland

Monster Bij een alcoholcontrole op donderdag 11 mei vanaf 23:00 uur op de Emmastraat werden 40 automobilisten gecontroleerd. Een 32-jarige automobilist uit

sGravenzande werd daarbij aangehouden. Hij blies 580 ugl. Tevens bleek dat de man zijn rijbewijs in 2005 ongeldig was verklaard. In totaal werden drie automobilisten aangehouden met scores van 320, 445 en de 580 van de s-Gravenzander. In Wateringen werd om 23:30 uur op de Julianastraat een 50-jarige bromfietser uit Wateringen aangehouden. Hij blies 735 ug/l.

Oefening baart kunst

Naaldwijk Op vrijdag 12 mei om 01:00 uur werd op de Secretaris Verhoeffweg een 19-jarige automobiliste uit Den Haag aangehouden. De vrouw bleek te rijden zonder rijbewijs. Als verklaring deelde zij mede dat zij al twee keer was gezakt voor haar praktijkexamen en komende dinsdag voor de derde keer moest afrijden. Om goed voorbereid te zijn was de vrouw nog even gaan oefenen.

Politie zoekt getuigen straatroof

s-Gravenzande Politie Haaglanden zoekt getuigen van een straatroof op donderdag 11 mei om 15:15 uur op de Heliotroop. Een 10-jarige jongen werd in een poortje van de Heliotroop dat uitkomt op de Beryl door een man aangesproken die hem een duw gaf en daarna zijn fiets wegnam. De man is circa 1.90 meter lang, buitenlandsaccent, leeftijd circa 25 jaar donkerblond haar en een opvallende lange snor die via de mondhoeken omlaag loopt. Getuigen wordt verzocht zich te melden aan bureau Naaldwijk of telefonisch via 0900-8844.

Sleepje loopt verkeerd af

Wassenaar Op donderdag 11 mei om 17:45 uur kwam op de Oude Trambaan een 19-jarige fietster uit Wassenaar ten val. De man werd voortgetrokken door een 17-jarioge bromfietser eveneens uit Wassenaar en kwam door nog onbekende oorzaak ten val. Op de Konijnenlaan botste om 11:00 uur een 16-jarige bromfietser uit Wassenaar op een geparkeerde auto. De jongen had de brommer even geleend en raakte door een stuurfout de controle over het voertuig kwijt waarna hij een geparkeerde auto raakte. Hij werd vervoerd naar een ziekenhuis met letsel aan zijn linker been.

Jongeren aangehouden na geweldplegingen

Voorburg Op donderdag 11 mei om 16:00 uur werden op de Kerkstraat drie jongeren (16-17 jaar) aangehouden. De jongeren reden een 15-jarige jongen uit Pynacker klem en schopten tegen zijn fiets. Dankzij een getuige konden de drie worden aangehouden.

Verjaardag eindigt in mineur

Voorburg Op donderdag 11 mei vanaf 17:00 uur tot 02:00 uur in de nacht werd op de Parkweg en de Laan van Nieuw Oost Einde een alcoholcontrole gehouden. Op de Parkweg moesten 387 automobilisten een blaastest afleggen. Vijf bestuurders hadden teveel gedronken. Op de tweede locatie werd van 100 bestuurders een blaastest afgenomen waarvan er drie te veel hadden gedronken.Een van de bestuurders was een beginnende bestuurder die met 125 ug/l ook aan de verkeerde kant van de score bleef. Een 54-jarige Hagenaar die ook een blaastest moest ondergaan blies 265 ug/l. Ondanks het feit dat de man jarig was kreeg bij een proces-verbaal en een rijverbod.

Racescooter in beslag genomen

Zoetermeer Op donderdag 11 mei om 14:00 uur werd op de Ponyweide van een 19-jarige Zoetermeerder zijn bromfiets in beslag genomen. De man droeg geen hel, had geen certificaat en verzekering bovendien voldeed de scooter niet aan de gestelde eisen. Buurtbewoners hadden geklaagd omtrent het gevaarlijke rijgedrag van de man.

Politie zoekt getuigen aanrijding

Zoetermeer Politie Haaglanden zoekt getuigen van een aanrijding op donderdag 11 mei om 08:50 uur op het Tochtpad nabij de Akkerdreef. Een 12-jarige meisje werd door een onbekende bestuurder van een bestelauto aangereden. De bestuurder stopte even en reed daarna door. Het gaat om een man van circa 30-40 jaar oud. Achter deze bestelauto stonden twee andere automobilisten die mogelijk de aanrijding hebben gezien. Zij worden verzocht zich te melden aan het bureau Zoetermeer via 0900-8844. De meisje raakte licht gewond aan haar been.

Motorrijder ten val na stuurfout

Zoetermeer Op donderdag 11 mei om 20:25 uur raakte een 24-jarige Motorrijder uit Zoetermeer bij een aanrijding gewond. De man merkte een voor hem rijdende auto te laat op remde en kwam ten val waarbij hij de auto ook raakte. Hij werd met beenletsel vervoerd naar een ziekenhuis. Zowel de motor als de auto moesten worden weggesleept.