Verkeershandhaving


50% overtreders bij controle in Afferden

12 mei 2006

In het kader van het project 'aanpak van subjectieve verkeersonveiligheid' heeft de politie woensdag een controle gehouden op de Koningstraat in Afferden. Deze projecten zijn bedoeld om de verkeersveiligheid in buurten aan te pakken. De controles zijn ingesteld naar aanleiding van klachten van omwonenden dat op deze weg te hard gereden zou worden. De Koningstraat is een 30 km-gebied en is de meest gebruikte weg van en naar Afferden.

Tussen 07.40 en 09.10 uur is met de lasergun gecontroleerd. Van de 123 gecontroleerde weggebruikers reden er 62 te hard, 50% dus. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 54 km/uur. De overtreders zijn staande gehouden en bekeurd.

Over deze projecten
Het gevoel van verkeersveiligheid in de buurt is niet altijd terug te vinden in harde ongevalcijfers. Dat maakt het voor politie en OM lastig om gericht te handhaven. Om toch iets te kunnen doen, is het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie gestart met projecten 'subjectieve verkeersonveiligheid'. Hierin werken wegbeheerders, politie en het Openbaar Ministerie samen om het gevoel van verkeersonveiligheid in de buurt aan te pakken. Het BVOM stelt mensen en middelen beschikbaar om klachten met betrekking tot de verkeersveiligheid in gemeenten te onderzoeken. De nadruk ligt op snelheidscontroles in 30 kilometer-zones en bij scholen.