Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

12 mei 2006

Zelhem - Doetinchemse verongelukt Bij een eenzijdig ongeval op de Ruurloseweg is vrijdagochtend (12/4) een 26-jarige vrouw uit Doetinchem om het leven gekomen. De aanrijding werd omstreek 03.10 uur gemeld door een fietser, die een harde klap had gehoord en direct was gaan kijken. De auto van het slachtoffer was door onbekende oorzaak tegen een boom gebotst en de bestuurster bleek te zijn overleden. De gewaarschuwde hulpdiensten hebben de vrouw uit de auto bevrijd en agenten hebben de familie op de hoogte gesteld van het tragische ongeval. Direct na de aanrijding passeerden nog enkele mensen en voor deze betrokkenen wordt slachtofferhulp aangevraagd.

Doetinchem - twee verdachten ambulance-incident onder voorwaarden in vrijheid

Twee van de drie aangehouden verdachten bij het "ambulance-incident" worden vandaag onder voorwaarden in vrijheid gesteld. De derde, een 31-jarige Doetinchemmer blijft ingesloten en het politieonderzoek is nog niet afgerond. Belangrijk is ook het feit, dat de sleutelbos van de ambulance nog steeds niet terecht is. Wel krijgt de politie signalen, dat de sleutelbos dagen na het incident door één van de verdachten aan vrienden is getoond. De betrokken persoon ontkent dit in alle toonaarden. De politie doet namens de ambulancedienst een dringend beroep op degene die duidelijkheid kan geven waar de sleutelbos is. Men kan contact opnemen met de politie via 0900 - 8844 of met 0800 - 7000.

Doetinchem - niet handsfree bellen

Agenten zagen donderdagavond (11/4) een 37-jarige Doetinchemmer niet handsfree bellen, terwijl hij z'n auto op de Keppelseweg bestuurde. Besloten werd de man te bekeuren en toen de agenten de bestuurder hadden laten stoppen, roken ze dat hij gedronken had. De man moest op het politiebureau een ademanalyse ondergaan, maar bleef hierbij onder de strafbare grens. Voor dit laatste feit dus geen bekeuring, voor het eerste wel.

Wintrerswijk - belediging Een surveillerende agent heeft donderdagmiddag een 27-jarige man uit Groenlo bekeurd, nadat deze gedurende enige tijd het bekende middelvingergebaar maakte toen hij met z'n bestelbus langs de politieman reed. Dit gebeurde omstreeks 13.00 uur toen de agent bij het politiebureau wegreed. De agent reed achter de man aan en deze stopte kort daarop, kennelijk omdat hij in de gaten had, dat de agent hem wel even wilde spreken. Toen de man hoorde dat hij een bekeuring kreeg, werd hij verbaal zeer opstandig en wilde weglopen. Hij is met hulp van andere agenten aangehouden en legde op het politiebureau een verklaring af. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winterswijk - mishandeling De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 50-jarige Winterswijkse. De vrouw fietste donderdag (11/4) omstreeks 08.15 uur over de Meddosestraat en ging ter hoogte van de apotheek het steegje richting de Rabobank in. Daar naderde haar en fietser en aangezien de vrouw niet goed rechts hield ontstond er een botsing. De fietser schold de vrouw uit en gaf haar en paar kaakslagen. Hevig geëmotioneerd ging de vrouw naar huis waar de politie werd gebeld. Van de fietser is bekend, dat hij eind 20 was en een zonnebril droeg. Mensen die rond het tijdstip van de mishandeling in de buurt zijn geweest en die iets weten wat in verband met de mishandeling kan worden gebracht, worden verzocht contact op te nemen met de politie Winterswijk via 0900 - 8844.

Bredevoort - vrouw heeft beschermengeltje Een 72-jarige vrouw uit Aalten moet een beschermengeltje hebben gehad, toen zij betrokken raakte bij een aanrijding met haar autoen een 25-tons vrachtwagencombinatie. De vrouw liep slechts lichte verwondingen door rondvliegend glas op. De vrouw reed omstreeks 11.05 uur vanaf een tuincentrum de rijbaan van de Bredevoortsestraatweg op. Hierbij zag zij een uit de richting Winterswijk naderende vrachtwagencombinatie over het hoofd. De 44-jarige chauffeur uit Spankeren trachtte de aanrijding nog te voorkomen. De vrouw werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en daar bleek de vrouw alleen verwondingen te hebben opgelopen door rondvliegend glas. Na behandeling kon zij weer naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.

Ruurlo - wiel breekt af bij aanrijding Bij een aanrijding op de kruising Zelhemseweg - Haarweg moest de auto van een 65-jasrige vrouw uit Hengelo (Gld) worden weggesleept, omdat één van de voorwielen afbrak. De vrouw kwam donderdag (11/4) omstreeks 14.55 uur over Zelhemseweg uit de richting Ruurlo. Op de kruising met de Haarweg wilde zij linksaf , maar verleende geen voorrang aan de 29-jarige Borculose chauffeur van een bestelwagen. Gelukkig bleef het bij materiele schade.

Doetinchem - motorrijder gewond bij aanrijding Een 33-jarige motorrijder uit Hengelo (Gld) is donderdagmiddag (11/4) gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. De aanrijding vond omstreeks 16.35 uur plaats op de Mercuriusstraat toen een 40-jarige Aaltense uit een uitrit de weg opreed. De motorrijder is met arm- en beenletsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --