Ingezonden persbericht


-------------MAANDELIJKS PERSBERICHT--------------

Financials populair onder analisten
Opnieuw geen vertrouwen onroerendgoedsector

Aandelen in de financiële sector zijn zeer in trek bij Europese analisten. In de AEX krijgen bijvoorbeeld ING Groep, Fortis en Aegon die veel koopadviezen. Minder vertrouwen is er vooralsnog voor de onroerendgoedsector. Analisten voorzien hierin nauwelijks koersstijgingen.

ING nog steeds uitblinker

ING blijft het meest populaire aandeel met 38 koopadviezen van analisten. De financiële dienstverlener staat nu al geruime tijd boven aan de lijst met meeste koopadviezen. Alleen de Amerikaanse bank Lehman Brothers durft een verkoopadvies uit te brengen. Met 19 koopadviezen blijft Aegon ook populair hoewel de analisten deze week van mening verschilden. Delta Lloyd Securities adviseerde het aandeel te verkopen, Fortis Bank gaf een houdadvies en Van Lanschot was wel positief met een koopadvies.

Opvallend is de verdeeldheid omtrent navigatiebedrijf TomTom. Hoewel de koopadviezen van februari voor TomTom nog altijd in de top20 van de hoogste rendementen staan, zijn er de afgelopen maand zeer uiteenlopende adviezen afgegeven. 7 koopadviezen en 6 verkoopadviezen, met koersdoelen uiteenlopend van E 25 tot E 60.

Geen vertrouwen in onroerendgoedsector

Over vastgoedbedrijven zijn de professionals minder te spreken. Met 6 verkoopadviezen zijn de analisten met name negatief over de toekomst van Rodamco Europe. Daarnaast moet VastNed Retail het ook nog steeds zonder koopadviezen stellen. Goldman Sachs, UBS en Beursexpres zijn kritisch en afwijzend tegenover Corio dat 4 verkoopadviezen kreeg.

Internationale blik

Financiële dienstverleners blijken op meer beurzen in Europa aanraders te zijn. Het optimisme van de analisten voor de financiële sector is duidelijk aanwezig in de verschillende Europese indices.

Op de DAX-index wordt Allianz beschouwd als een zeer gewaardeerd aandeel, wat blijkt uit de 35 koopadviezen die afgegeven worden. In de CAC-40 is Crédit Agricole de favoriet met 9 koopadviezen. Royal Bank of Scotland blijft op de FTSE 100-index vrij van verkoopadviezen. Op de BEL-20 index is het KBC dat de waardering krijgt van analisten. Alleen Petercam heeft recentelijk een houdadvies uitgebracht voor KBC.

Over Marketadvices.com

Dit maandelijks verschijnend persbericht is afgeleid van de informatie op Marketadvices.com. Marketadvices.com is een pan-Europees researchbedrijf dat internationale koop- en verkoopadviezen van gerenommeerde effecteninstellingen verzamelt en gratis verspreidt via haar website www.marketadvices.com. Deze adviezen gaan in totaal over 410 aandelen uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België, Duitsland en Nederland. Daarnaast biedt Marketadvices.com inzicht in de behaalde rendementen op de afgegeven adviezen van de analisten.

Overzicht van de genoemde aandelen

Aandeel (Aantal Koopadviezen, Houdadviezen en Verkoopadviezen) ING Groep (38, 5, 1) Fortis (24, 7, 5) Aegon (19, 10, 3) TomTom (7, 2, 6) Rodamco Europe (1, 1, 6)
VastNed Retail (0, 3, 1)
Corio (0, 4, 4) Royal Bank of Scotland (14, 2, 0)
Allianz (35, 5, 1) KBC (8, 3, 0)

Crédit Agricole (9, 1, 0) (k, h, v)

---Einde persbericht---

Contactinformatie (

Ingezonden persbericht