Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Haarlemmers in enquête PvdA:

Sociaal beleid en betaalbaar wonen belangrijkste speerpunten voor nieuw college

Haarlemmers vinden sociaal beleid en betaalbaar wonen de belangrijkste aandachtspunten voor het nieuwe College van B&W. Ook zijn de meeste Haarlemmer gematigd positief over de coalitie van PvdA, SP en VVD. Dat blijkt uit een kleine enquête die de PvdA zaterdag 6 mei op de markt in Haarlem heeft gehouden.

Op de vraag wat men van de coalitie van PvdA, SP en VVD vindt, antwoorden verreweg de meeste mensen dat men rustig afwacht (66 procent). Zestien procent vindt de collegesamenstelling fantastisch, terwijl acht procent de samenstelling van het nieuwe college slecht noemt. PvdA-fractievoorzitter Stan Kaatee: "Deze uitkomst laat zien dat de meeste Haarlemmers tevreden zijn over de nieuwe coalitie, maar dat men ook afwacht of die verwachtingen worden waargemaakt. Het is nu aan het nieuwe college om te laten zien dat dit vertrouwen van de Haarlemmers terecht is".

Als onderwerpen die het college als eerste zou moeten aanpakken worden vooral 'sociaal beleid' (38 procent) en 'betaalbaar wonen' (35 procent) genoemd. 'Achterstallig onderhoud' en 'financiën op orde' scoorden gelijk op een derde plaats, zij werden door 22 procent van de geënquêteerden genoemd. Veel minder inwoners vinden 'betere bereikbaarheid' belangrijk. Een klein deel gaf andere onderwerpen aan, die belangrijk gevonden worden. Kaatee: "Voor de zomer bepalen wij als PvdA-fractie onze belangrijkste aandachtspunten voor de komende vier jaar. Hierbij zullen we de uitkomsten van deze enquête zeker meenemen".

PvdA-raadslid Annemiek Kropman, één van de organisatoren van de enquête op de markt, is tevreden over de uitkomsten. "Voor de PvdA Haarlem was het een 'goede' dag; fractie en bestuur hebben veel mensen gesproken, uitgebreider dan dat dit het geval is in campagnetijd bijvoorbeeld. Behalve 'stadszaken' was er ook tijd en ruimte om te discussiëren over landelijke aandachtspunten of -beleid. In het kader van de permanente campagne een zinvolle dag, die wij zeker zullen blijven herhalen!

*** EINDE PERSBERICHT ***