Politie Hollands Midden

Datum: 12 mei 2006

Leiden Bromfietser onderuit De politie kreeg op donderdag 11 mei omstreeks 17.10 uur, de melding dat er een bromfietser onderuit was gegaan op de Lage Rijndijk. Volgens getuigen was de bromfietser, een 19 jarige Leiderdorper, van de stoep afreed en door de klap ten val kwam. De bromfietser is per ambulance overgebracht naar het Rijnlands Ziekenhuis.

Leiden Verdachte van dealen aangehouden

De politie heeft een 26 jarige man uit Leiden aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. De politie heeft de man in een uitgaansgelegenheid op de Lammermarkt aangehouden nadat de politie was ingeseind. Bij de man werd een hoeveelheid cocaïne, wiet aangetroffen. De drugs en een hoeveelheid geld is inbeslaggenomen.

Nieuwveen Mannen aangehouden na onenigheid

De politie heeft in de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 mei een 35 jarige man uit Nieuwveen en een 25 jarige man uit Zutphen aangehouden op de Muggenlaan. De man uit Zutphen zag dat een ruit van zijn auto vernield was en belde de politie. De man sloeg uit boosheid, toen de politie niet ter plaatse kwam, met een honkbalknuppel drie ruiten in van een woning. Hierop kwam de Nieuwvener naar buiten waarna er een woordenwisseling ontstond tussen de twee mannen. De 25 jarige man verdacht de Nieuwvener van het inslaan van de autoruit. Nadat de politie was ingeseind werden beide mannen aangehouden. Terwijl de politie ter plaatse personen hoorden wist de Nieuwvener de vriendin van de 25 jarige man een schop te geven.

Bergambacht Controle snelheid

De politie heeft donderdagavond 11 mei op de Lekdijk-West een snelheidscontrole gehouden. Er werden zeven bekeuringen uitgeschreven. De hoogstgemeten snelheid was 84 km/u. De maximum toegestane snelheid op die weg is 60 km/u.

Gouda Doorrijden na aanrijding Een 14 jarige meisje uit Waddinxveen is bij een aanrijding op de kruising van de Burgemeester van Reenensingel met de Groenheuvel gewond geraakt. Het meisje fietste op de Burgemeester van Reenensingel in de richting van de Gentseweg. Op de kruising van de Groenheuvel naderde een haar van linkskomende automobilist. Er ontstond een twijfelachtige situatie en de automobilist gaf aan dat het meisje kon doorrijden, zo verklaart het meisje. Op dat moment reed de automobilist toch ook een stukje verder waardoor het meisje tegen de flank van de auto aanbotste. De automobilist informeerde nog wel door het openraampje hoe het met haar ging maar is er vervolgens zonder het kenbaar maken van zijn identiteit vandoor gegaan. Het meisje heeft melding gedaan bij de politie. De politie vraagt de automobilist zich te melden bij de politie. Getuigen worden eveneens gevraagd zich te melden bij de politie, dit kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844.

Gouda Grote controle op coffeeshops en growshops Op donderdag 11 mei is er door de politieteams van Gouda in samenwerking met de Belastingdienst een grote coffeeshop controle gehouden. Gelijktijdig werden de vijf in Gouda gevestigde shops gecontroleerd. Elf politiemedewerkers en elf personeelsleden van de Belastingdienst waren ervoor nodig om de controle gelijktijdig uit te kunnen voeren. Tijdens de controle is gebleken dat voor het strafrechtelijke gedeelte alle vijf de shops hun zaken prima in orde hadden. De benodigde vergunningen waren aanwezig, en werden nageleefd.

De hoeveelheid aanwezige softdrugs was in alle shops prima in orde en overschreed niet de maximum toegestane hoeveelheid van 500 gram. Bovendien werden er geen minderjarigen in de shops aangetroffen. Gezegd mag worden dat de eigenaren en medewerkers uiterst vriendelijk en meewerkend waren bij de controle. Eén shop stak met kop en schouders boven de anderen uit. Daar is zelfs een pasjessysteem om binnen te komen. De belastingdienst was dan ook uitermate tevreden met de bedrijfsvoering van deze eigenaar. De andere vier daarentegen bleken hun administratie niet op orde te hebben. Zij hebben dan ook allen een of meerdere waarschuwingen gekregen van de belastingdienst om hun zaken in orde te maken.

Tot slot werden er nog twee adressen bezocht waar zich volgens informatie een zogenaamde Growshop zou bevinden. Bij deze twee locaties bleek alles op orde te zijn. Voor de duidelijkheid is een Growshop een bedrijf dat verschillende goederen, m.u.v. de wietplanten, levert voor de hennepteelt.

De samenwerking tussen de belastingsdienst en de twee politie teams is uitermate goed bevallen.

Krimpen aan de Lek Zwaar beladen vrachtauto's

De politie heeft donderdagmiddag, 11 mei, een vrachtwagenchauffeur bekeurd voor zijn te zwaar beladen vrachtwagen. De combinatie werd in Lekkerkerk gewogen. De meetapparatuur gaf 62 ton aan, terwijl 50 ton is toegestaan op die weg. Eerder die dag werd een andere vrachtwagenchauffeur bekeurd. De combinatie woog ruim 55 ton.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --