Politieberichten stad Utrecht

Utrecht, 12-05-2006

Vernieling

UTRECHT In de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 mei werd een vernieler op heterdaad aangehouden.

Rond 04.00 uur bevond een politieman zich in zijn vrije tijd op het Janskerkhof. Hij zag dat een jongeman langs een auto liep en kennelijk opzettelijk de linkerbuitenspiegel van een geparkeerde auto afsloeg. De politieman bedacht zich geen moment en hield de verdachte, een 19-jarige jongeman uit Utrecht, aan en waarschuwde zijn in dienst zijnde collegas. Door hen werd de verdachte even later naar het politiebureau overgebracht.

De verdachte bekende de vernieling en verklaarde bereid te zijn de schade te vergoeden. Tegen hem is proces-verbaal voor vernieling opgemaakt.

Gsm gestolen en per ongeluk weer terug

UTRECHT Op donderdag 11 mei wist de eigenaresse van een gsm haar net gestolen mobieltje weer terug te krijgen.

Rond 02.45 uur liep een 29-jarige vrouw uit Utrecht over de Oudegracht. Terwijl zij met haar mobieltje aan het smsen was, werd haar gsm door een man op een fiets uit haar handen gegrist en de verdachte ging er vandoor.

Het slachtoffer liep naar een vriendin die in de buurt woonde en belde daar haar telefoonprovider om haar gsm te blokkeren. Terwijl zij dat deed, moest zij haar gsm-nummer intoetsen. Kennelijk ging dat niet helemaal goed, want plotseling werd de gsm opgenomen, kennelijk door de dief. In de tegenwoordigheid van geest zei de vrouw dat zij haar eigen telefoon wel terug wilde kopen. Zij sprak af de verkoper op de Steenweg te ontmoeten.

Het slachtoffer stelde de politie op de hoogte en ging samen met de vriendin naar de afgesproken plaats. Daar sprak zij de verkoper aan en herkende in hem degene die haar gsm had gestolen. De vrouw wist haar gsm in handen te krijgen en rende daarmee weg. Net op dat moment arriveerde de politie en kon de verdachte, een 33-jarige man uit Utrecht, worden aangehouden. Hij is in het politiebureau ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak

UTRECHT In de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 mei werden na een inbraak twee verdachten aangehouden.

Rond 02.30 uur zag een getuige dat twee mannen kennelijk hadden ingebroken in een pand aan de Kromme Nieuwegracht en er vandoor gingen. Hij waarschuwde de politie en gaf een signalement door. Politiemensen die ter plaatse gingen, zagen het tweetal op de Drift lopen. Eén verdachte, een 24-jarige man uit Groningen, werd direct aangehouden. De tweede verdachte ging er vandoor, maar kon op het Janskerkhof worden aangehouden. Hij weigert tot op heden zijn personalia op te geven. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Uit de woning aan de Kromme Nieuwegracht bleek o.a. computerapparatuur te zijn gestolen. Deze werd niet meer aangetroffen.

Straatroof

UTRECHT In de nacht van donderdag 11 op vrijdag 12 mei werden na een straatroof twee verdachten aangehouden, maar zij bleken niets met de zaak te maken te hebben.

Rond 02.00 uur liep een 23-jarige man uit Utrecht over de Croeselaan. Daar zag hij een man op een bromscooter passeren. Even later zag hij dat de man naar hem toe kwam lopen en hij werd door hem aangesproken. Hij werd verbaal bedreigd en gezegd zijn spullen te geven. Vervolgens verscheen er nog een man die kennelijk bij de eerste verdachte hoorde. Het slachtoffer werd van diverse goederen beroofd, waarna de verdachten er vandoor gingen.

Politiemensen stelden een onderzoek in de omgeving in en hielden twee verdachten, een man van 20 jaar uit Nieuwegein en een jongen van 13 jaar uit Utrecht, aan. Uit nader onderzoek bleken zij niets met de zaak te maken te hebben en werden zij in vrijheid gesteld. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen van de beroving contact op te nemen met de politie van district Utrecht zuid i.o. op telefoonnummer 0900-8844.

Woninginbraak

UTRECHT Op donderdag 11 mei werd een man aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak.

Rond 22.00 uur werden twee verdachten overlopen bij een woninginbraak op de Aalbersestraat. Beiden gingen er vandoor en de politie werd gewaarschuwd. Politiemensen troffen in de omgeving één van de verdachten, een 45-jarige man uit Winschoten, aan. Hij bleek in het bezit te zijn van inbrekerswerktuigen en werd aangehouden. De tweede verdachte werd niet meer aangetroffen. De aangehouden verdachte is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten. De verdachten hadden vermoedelijk nog geen kans gezien iets weg te nemen.

Aanrijding met slok op

UTRECHT Op donderdag 11 mei bleek een automobilist die bij een aanrijding betrokken was, te diep in het glaasje te hebben gekeken.

Rond 21.10 uur stond een 26-jarige automobilist uit Utrecht op de Marnixlaan voor de kruising met de J.S. de Rijkstraat voor het rode verkeerslicht te wachten. Een 35-jarige automobilist uit Utrecht die achter hem reed, zag dit kennelijk te laat en reed tegen de achterzijde van de auto van de 26-jarige man. De politie werd gewaarschuwd.

Politiemensen constateerden dat de 35-jarige man te veel had gedronken en hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 545 ug/l, bijna 2,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Roodlicht

UTRECHT De politie heeft op donderdag 11 mei van 14.00 uur tot 15.00 uur een roodlichtcontrole op de Lange Viestraat gehouden. 38 Fietsers trokken zich niets van het rode verkeerslicht aan en werden bekeurd.

Botsing

UTRECHT Op donderdag 11 mei raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding met een fietser.

Rond 13.25 uur reed een 39-jarige man uit Den Haag met zijn fiets over het Seychellenpad in de richting van Utrecht. Uit de tegenovergestelde richting kwam een 17-jarige bromfietser uit Utrecht. Bij het passeren raakten de bromfietser en fietser elkaar licht, waardoor de bromfietser ten val kwam. Hij werd met voetletsel en diverse schaafwonden per ambulance naar het Diaconessenhuis in Utrecht gebracht.

Graffiti

UTRECHT Op donderdagochtend 11 mei bleken één of meer onverlaten zich met graffiti te hebben uitgeleefd.

Rond 08.40 uur ontdekte een getuige dat de voorgaande nacht op de Boadreef vier autos en de gevel van een flat met graffiti waren bespoten. De politie stelt een onderzoek in en getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Utrecht-noord op telefoonnummer 0900-8844.