Gemeente Teylingen


Bestemmingsplan Sassenheim `Oost' stap verder in ontwikkeling

12 mei 2006

PERSBERICHT 11 mei 2006 - Voor het oostelijk deel van de kern Sassenheim is een nieuw bestemmingsplan in voorbereiding.

Eind november 2005 heeft een informatieavond plaatsgevonden en zijn de meningen van de inwoners en andere belanghebbenden in het kader van de inspraak procedure gepeild. Inmiddels vindt de beantwoording plaats van de inspraak- en overlegreacties.

Het ontwerpbestemmingsplan zal naar verwachting voor de zomer op het gemeente-kantoor van Sassenheim ter inzage liggen, waarbij opnieuw de mogelijkheid openstaat op het plan te reageren. Waarschijnlijk zal de gemeenteraad eind 2006 het bestemmings-plan kunnen vaststellen, waarna de provincie nog haar goedkeuring op het plan moet geven.

Het bestemmingsplan `Oost' omvat in grote lijnen het gebied tussen de Narcissenlaan/Parklaan, de Sassenheimervaart, de Rijksweg A44 en de waterloop de Zandsloot. Het is in hoofdzaak een actualisatie van de in het plangebied geldende bestemmingsplannen daterend uit de periode 1982-1994.

In het bestemmingsplan worden bestemmingen (functies) aangegeven voor gebieden en percelen in de gemeente. Daarnaast biedt het bestemmingsplan voor een aantal locaties ontwikkelingsmogelijkheden in de vorm van woningbouw. Een bestemmingsplan heeft in principe een geldigheid voor 10 jaar en dient daarna vernieuwd te worden.

Gemeentewinkel