1e persbericht van vrijdag 12 mei 2006

Eindhoven, 12-05-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt automobilist aan

De politie heeft vrijdagochtend rond 3.30 uur een man van 41 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op de Vestdijk. Surveillerende agenten zagen hem in een auto tegen het verkeer in de Vestdijk op rijden. Toen de man daarop werd aangesproken, roken de agenten een alcohollucht. Hij is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek, maar weigerde vervolgens mee te werken. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie arresteert verdachte van inbraak

De politie heeft vrijdagochtend rond 1.15 uur een 19-jarige Eindhovenaar aangehouden op de Boschdijk. Bij de politie was de melding binnengekomen dat daar door twee mannen werd ingebroken in een bedrijf. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen ze twee mannen wegrennen. Ze konden één van hen aanhouden. Hij had inbrekersgereedschap bij zich. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek. De andere verdachte is nog spoorloos. De deur van het bedrijf was opengebroken.

Eindhoven: Politie houdt man aan voor mishandeling

Een 28-jarige man uit Waalre is vrijdagochtend rond 3.45 uur aangehouden op het Stratumseind. Hij wordt er van verdacht eerder die nacht twee mannen en een vrouw te hebben lastiggevallen. Eén van hen, een 21-jarige man uit Gemert, werd door hem mishandeld. Hij werd geschopt en geslagen door de verdachte. De man uit Waalre is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Dronken fietser veroorzaakt ongeval

Donderdag rond 18.15 uur is op de Stratumsedijk een 51-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij fietste over de Stratumsedijk en op het kruispunt met de Jan Smitzlaan verleende hij geen voorrang aan een 39-jarige automobilist uit Eindhoven die van rechts kwam. De twee kwamen met elkaar in botsing. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek de fietser gedronken te hebben. Hij blies een promillage van 2,70. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Budel: Politie houdt brokkenpiloot aan

Een 20-jarige man uit Budel is vrijdagochtend rond 1.55 uur aangehouden in zijn woning. Rond 1.00 uur diezelfde nacht reed hij met een personenauto tegen een auto die geparkeerd stond aan de Taxandrialaan. Na de aanrijding reed hij door naar huis. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Deurne: Politie houdt man aan voor mishandeling vriendin

Vrijdagochtend rond 0.50 uur is in zijn woning in Deurne een 24-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht daar zijn 18-jarige vriendin uit Deurne te hebben mishandeld. Hij zou haar de keel hebben dichtgeknepen en haar hebben verwond met een mes. Hij is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Eersel: Snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole donderdag tussen 19.45 en 22.15 uur op de Postelseweg zijn 178 bekeuringen uitgeschreven. Er werden 1056 voertuigen gecontroleerd. Op de Postelseweg mag 50 km/u gereden worden. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u.

Gemert: Alcoholcontrole

Donderdagavond heeft de politie een alcoholcontrole gehouden bij de sportvelden in Gemert. Vijf bestuurders werden staande gehouden. Twee daarvan bleken gedronken te hebben. Een 48-jarige man uit Gemert werd aangehouden op de Predikant Swildensstraat. Hij blies een promillage van ruim 1,00. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Een 40-jarige man uit Gemert werd aangehouden op de Pastoor Attendorenstraat, hij blies een promillage van 1,75. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.