Politie Gelderland-Midden

Schietincident Oosterbeek; slachtoffer nog niet gevonden
Publicatiedatum: 12-5-2006 11:57:22

Oosterbeek - Het onderzoek naar het mogelijke slachtoffer van een schietincident in Oosterbeek op 10 mei jl. heeft er tot nu toe niet toe geleid dat het slachtoffer is gevonden of zich heeft gemeld bij de politie. De politie heeft inmiddels een passantenonderzoek gehouden waarbij ruim 130 mensen zijn gehoord. Ook is er een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld. De bruikbaarheid van deze informatie wordt momenteel uitgerechercheerd met een team van zeven rechercheurs. De politie wel nog graag spreken met iedereen die nog niet met de politie heeft gesproken maar mogelijk wel informatie heeft over het incident en/of het mogelijke slachtoffer. Dit kan via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0900-7000.

De politie in Oosterbeek startte het onderzoek naar aanleiding van meldingen van getuigen die op woensdagavond 10 mei rond 19.00 uur een knal op de Pietersbergseweg hoorden. Wat later zien getuigen bij Albert Heijn in Oosterbeek een personenauto staan. In de auto zit op de passagierstoel een naar schatting 20-jarige man, die kennelijk gewond is aan zijn hoofd. Hij houdt iets tegen zijn hoofd, waar rode vlekken in zichtbaar zijn mogelijk zijn dit bloedvlekken. Rond datzelfde tijdstip wordt ook om een ambulance verzocht voor die locatie, omdat er iemand neergeschoten zou zijn. Hulpverleningsdiensten treffen echter niemand meer aan.

Vragen
Vanzelfsprekend roept het incident veel vragen op.
- Zo wil de politie graag weten wie het slachtoffer is van het incident, al is het alleen al om hem hulp te kunnen bieden. Maar natuurlijk is de politie ook benieuwd naar de toedracht van het incident waar hij mogelijk slachtoffer van is geworden.
- Verder is de politie op zoek naar meer getuigen. In de omgeving van de Pietersbergseweg laten veel mensen hun hond uit Wellicht hebben zij woensdagavond iets mee gekregen van gebeurtenissen die aanleiding vormden voor het incident. Ook kan niet worden uitgesloten dat betrokken elkaar daar vaker ontmoet zouden hebben. Het kan dus ook zijn dat getuigen op enig ander moment al iets gezien of gehoord hebben wat zij niet kunnen verklaren.

- Wellicht zijn er getuigen die in de omgeving van de Albert Heijn in Oosterbeek de auto hebben zien staan waarin de gewonde man heeft gezeten, of getuigen die de auto elders hebben zien rijden.

///////////
Contactpersoon redactie (